2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nõnapoztak a nyugdíjasokForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-09 15:45:45
A Nemzetközi Nõnap elõestéjén a Berettyó-parti Nyugdíjas Egyesület tavaszváró mûsorral adózott hölgytagjainak a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ színháztermében.

Pikó Gyuláné egyesületi elnök meleg szavakkal köszöntötte elsõsorban a hölgyeket, de azokat a meghívottakat is, akit megtisztelték jelenlétükkel az ünnepet: Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõt és Muraközi István polgármestert. A Széchenyi István Tagiskola 3. és 4. osztályos tanulóiból összeállt csoport – Majoros Istvánné tanárnõ  vezetésével – tavaszváró mûsort adott elõ, majd a város zeneiskolájának növendékei – Lisztes Sándor, Kecskeméti István és Kövér Gergõ – meglepetésmûsorral rukkoltak elõ, Tóth Gyula zenetanár felkészítésével. Kalmár Dezsõné Erzsike néni, egyesületi tag, pedig Tóth Endre: Asszonyok, gyönge nõk címû versét olvasta fel. Nagyné Kapás Júlia azt a magyar nótát énekelte el, amellyel a kabai nótaéneklési versenyen is részt vesz.

Vitányi István köszöntõjében emlékeztetett arra, hogy a nõi egyenjogúságért folytatott harc vívmánya a nemzetközi nõnap, ám nemcsak ezen a napon, hanem az év hétköznapjain is figyelemmel, tisztelettel és szeretettel kell lennünk a hölgyek iránt.

Muraközi István felszólalásában bejelentette: évek óta mindig nagy örömmel vesz részt a nyugdíjasok nõnapi rendezvényén, melyre most egy Márai Sándor idézettel készült. „Vannak nõk, akik állandóan szolgálnak: egy férfit, egy családot, egy zárdát, egy gyermeket. Ezek a nõk csendesek. Mindazt, ami az életben nélkülözhetetlen, õk végzik. Munkájuk zajtalan. Nem alakítanak egyesületeket: pelenkát mosnak, vagy a szárítókamrában, forró levegõben vasalnak, augusztusban, amikor a bõr kipállik, a  gyümölcs aszalt lesz a fákon, a kutyák az ágy alá bújnak.” A továbbiakban a polgármester bejelentette: ezen a napon egy magára valamit is adó férfi megköszöni a nõk szolgálatát, ami a munkahelyi mûszak után otthon is folytatódik. Közölte még Muraközi István a jelenlévõkkel annak a kutatásnak az eredményét, mely szerint a házasságban élõ férfiak életkilátásai jobbak, mint az egyedülállóké. Azt kívánta, ünnepeljenek még sokáig együtt!

A városvezetõ és a honatya egy-egy szál tulipánnal köszöntötte a hölgyeket, majd a finom vacsora elfogyasztása után mulatozás vette kezdetét.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!