2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Vigyázat! Razziáznak a rendõrökForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-14 11:07:37
Két napos Tispol közlekedésbiztonsági ellenõrzést tart a rendõrség a megye útjain. Az egyenruhások elsõsorban a passzív biztonsági eszközök, azon belül a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer elõírásszerû használatát figyelik.

Kedden és szerdán a biztonsági övek használatát figyelik a rendõrök. Magyarországon még mindig nagyon kevesen alkalmazzák ezeket az eszközöket.

Szerintem elengedhetetlen. Mindenképpen hasznos és kell, fõleg gyermekek védelmében.” -mondta el Sztankó Tamás az Este7-nek.

 

A rendõrség célja, hogy a biztonsági öv és a gyermekülés használatát még nagyobb körben elterjessze.

Magyarországon sajnálatos módon még mindig nagyon alacsony az övhasználat mértéke, ezért az európai szintre, azaz 90% körülire kellene emelni.” - mondta Kelemen Éva, a HBM-i Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

 

A közlekedésbiztonsági akcióban a különbözõ okmányok meglétét és érvényességét is figyelik az egyenruhások. Emellett próbálják az ittas vagy bódult állapotban vezetõ sofõröket kiszûrni, és a mozgásban elkövetett szabálysértéseket felderíteni. Ellenõrzik a jármûvek hatósági jelzéseinek meglétét, a gépkocsik mûszaki állapotát, továbbá a szállítmányokat és rakományokat is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!