2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Új elnök a Csökmõi Polgárõr Egyesület élénForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2009-03-11 09:50:32
Az idén év elején új elnöke lett a csökmõi Polgárõr Egyesületnek. A régi elnök, Nekita József még decemberben lemondott ugyanis.Megkértük az új elnököt, Barta Zoltánt, hogy mondjon néhány szót a terveirõl.

 

 

- Mióta vagy a Polgárõr Egyesület elnöke?

- Hivatalosan 2009. január 9-én, a közgyûlésen szavazott meg a tagság, de már Nekita József decemberi lemondásakor is engem jelöltek meg erre a posztra. 1995. óta tevékenykedem polgárõrként, eddig én voltam a gazdasági vezetõje az egyesületnek. Most Nekita Anna vette át a gazdasági ügyeket, Boruzs Bálint pedig elnökhelyettes maradt.

- Milyen terveid vannak? Mik azok a dolgok, amin változtatni szeretnél?

- Szeretném, ha minél többen jönnének polgárõrnek. Jelenleg ugyanis kevesen vagyunk. Ennek érdekében mindenhol hangoztatjuk, hogy várjuk a jelentkezõket. Az már az én intézkedésem volt, hogy a községtáblához kitettük a jelzést, hogy polgárõrség mûködik Csökmõn. Abban bízom, hogy ennek visszatartó ereje lesz. Szeretnék továbbra is pályázni az egyesületnek. Jó lenne egy autó, hiszen most mindenki a saját gépkocsijával járõrözik, és az üzemanyag támogatásból alig tudjuk fedezni a költségeket. Az önkormányzati támogatás jelenleg csak az egyesület fenntartására elég. Épp ezért folyamatosan pályázunk. Pályázati pénzbõl tudtunk már venni korábban felszerelést, réteges kabátot, lámpát, pólót, fényhidat az autó tetejére. Tavaly szerencsére a rendõrségi épületben irodát is kaptunk. Szeretnénk egy saját számítógépet is, esetleg rádió adó-vevõ készüléket. Jelenleg mindenki a saját telefonját használja.

- Milyennek látod Csökmõ közbiztonságát?

- Egyre rosszabbnak. Nagy gond, hogy nincs a faluban körzeti megbízott. A tervek szerint az idén már lesz, és remélhetõleg észre lehet majd venni a javulást.

- Hány tagja van jelenleg az egyesületnek?

- Húsz fõ. De most nagy örömünkre van tíz új jelentkezõ, akik már voltak próbaszolgálaton. Van közöttük olyan, aki azért lépett be közénk, mert már meglopták, és rájött, hogy ha minél többen összefogunk, akkor talán vissza tudjuk szorítani a bûnözést.

- Milyen feltétellel lehet valaki polgárõr?

- Fontos, hogy betöltse a tizennyolcadik életévét, ezen kívül büntetlen elõéletû legyen, és részt vegyen egy próbaszolgálaton. Szükséges még az elszántság, a lelkesedés, hiszen ezt a munkát díjmentesen végezzük. Csak a benzinköltséget tudjuk megtéríteni.

- Milyen feladatokat láttok el?

- Községi rendezvényeken a jelenlétünkkel biztosítjuk a helyszínt évente többször is. És bizony volt már rá példa, hogy közbe kellett lépnünk. A rendõrséggel közremûködve közlekedési baleseteknél, igazoltatásnál jelen vagyunk, ha kérik. És persze rendszeresen járõrözünk a faluban, és figyelünk.

- Van-e valami, amit az újság hasábjain szeretnél üzenni az embereknek?

- Szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik adójuk 1 %-val támogatták, és támogatják egyesületünket. Ezen kívül, mint már mondtam, minél több jelentkezõt várunk magunk közé. Valamint jó lenne, ha a lakosság másképp állna a munkánkhoz. Sok kritikát kapunk, általában olyanoktól, akik nem tudják, mivel is jár ez a feladat. Továbbá kérem a lakosságot, hogy ha gyanús esetet látnak, azonnal szóljanak. Ha lopást észlelnek, akkor pedig azonnal riasszák a rendõrséget.

 

Hozzászólások
Beküldte: Katicabogár (2010-12-25 17:26:08)

A csökmõi polgárõr egyesület elnökének, hogy választhatott a társaság olyan elnököt, aki a szolgálati idejének nagyobb részét a kocsmában tölti és közben italozik, vagy inkább az a lényeg, hogy otthon ne legyen.Az elnök családjában is van olyan aki eljár lopni. Ha az elnök így viselkedik, akkor milyen lehet a társaság többi tagja. Több polgárõr ellen folyik bírósági eljárás esetleg már lehet be is fejezõdõtt. Tudomásom szerint polgárõr nem lehet az aki ellen büntetõ eljárás folyik vagy büntetett elõéletû.Ha társadalmi munkában végzik ezt a tevékenységet akkor miért van az, hogy vesznek fel tagokat és likvidálnak. Szerintem a társadami munkában végzett tevékenységeknél nincs ilyen, csak a drága elnök úr agyal ilyen dolgokat!

Beküldte: Edkó (2010-02-05 16:06:20)

Nem sok jót tudok mondani a csökmõi polgárõrõkrõl.(tisztelet a kivétel).PL:Aki minden szolgálatát a kocsmában kezdi,és ott végzi az már nagy baj.PL:4-hete láttam Barta Zoltánt "ELNÖK" sörözõt és ült be az autójába,kérdem én:EZ A POLGÁRÕR-ELNÖK????? A betörések száma meg sokszorosodott,nem csak el kell jönni otthonról,ha nem amit vállalt azt teljesitse,védje meg a falut,és ne pártoskodjon,meg nem a kocsmában kell ülni,és aztán meg osztani az eszet.Én leváltanám az ilyen ELNÖKÖT!!!!

Beküldte: tollforgató (2009-03-06 15:56:16)

Jogosak az észrevételek. Elnézést! Figyelmetlenség volt csupán.

Beküldte: Evettke (2009-03-06 14:11:24)

Már bocsájtson meg MAMI-kám, de a fényképrõl felismerhetõ, és így mindenki tudja a nevét is. (Már aki ismeri.)

Beküldte: mami (2009-03-06 14:01:19)

Igazad van Evettke mint mindig, de lehet hogy az elnök úr nem akatra hogy kiírják a nevét 

Beküldte: Evettke (2009-03-06 13:37:10)

Kedves Szerkesztõ asszony!

Olyan ismerõs az új elnök úr arca, nem tudom, hogy a nevének közlése sértette volna a személyiségi jogait? Írhatta volna akkor, hogy B. Zoltán! Különben gratulálok a megválasztásához, és sok sikert kívának a munkájához.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!