2012 végére tervezik az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer (ÉTDR) bevezetését - nyilatkozta Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával megvalósuló beruházás teljes költségvetése mintegy 1.1 milliárd Ft.

A rendszer az interneten elérhetõ, központi szolgáltatásként az engedélyezési tervdokumentáció elektronikus kezelését teszi lehetõvé - írja a Napi.hu. A helyettes államtitkár kiemelte: a kérelmezõk ügyfélkapus azonosítással egy egységes építésügyi hatósági felületen nyújthatják be engedélyeik vagy igazolásaik iránti kérelmeiket, illetve itt elektronikus formában csatolhatják az ehhez szükséges mellékleteket is.

A rendszert várhatóan idén év végén állítják mûködésbe. A hátralévõ idõben sok még a feladat: meg kell teremteni többek között az illetékek elektronikus fizetésének, a postai elektronikus szolgáltatások igénybevételének, a földhivatali adatok átvételének lehetõségét, és meg kell oldani az iratkezelési rendszerekkel történõ integrációt is.