2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Lejtõn a régió befektetésiingatlan-piacaForrás: ingatlanok.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-12 12:52:41
Közép-Európa befektetésiingatlan-piacain a befektetések értéke 847 millió euró volt az idei elsõ negyedévben, ez jelentõsen elmarad a 2011 azonos idõszakától.

 

Közép-Európa  (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Románia) befektetésiingatlan-piacain a befektetések értéke 847 millió euró volt az idei elsõ negyedévben, ez jelentõsen elmarad a 2011 azonos idõszakában mért 1,3 milliárd euró összbefektetéstõl - közölte a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó legfrissebb elemzésében az MTI-vel.

 

Hozzáteszik azonban: az érték túlszárnyalja ugyanakkor a 2010 elsõ negyedévében befektetett 465 millió eurót.

A 2012-es nehéz évkezdést követõen - a Cushman & Wakefield becslése szerint - a teljes éves befektetés eléri majd a 4,75 milliárd eurót. Ez jóval elmarad a tavalyi 6,1 milliárd eurótól, és tükrözi a finanszírozási problémákat, valamint a kisebb minõségi ingatlankínálatot az olyan piacokon, mint például Magyarország.

Az idei elsõ negyedévben továbbra is Lengyelország vezeti a régió ingatlanbefektetési listáját, csaknem 728 millió euró befektetéssel, amely jóval meghaladja a tavalyi utolsó negyedévben mért értéket.
Csehország, Szlovákia és Magyarország aktivitása elenyészõ, míg Romániában 99 millió eurót tett ki.

A kiskereskedelmi befektetõk továbbra is az összes befektetés 47 százalékát adják, ezt követi az irodapiac és az ipari ingatlanok piaca, 40 illetve 12 százalékkal.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!