2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A munkaerõpiachoz igazodó képzések 75 milliárd forint támogatást kaptakForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-14 14:22:18
A gazdaság és a munkaerõpiac változásához igazodó képzések támogatására a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) eddig összesen 1418 projekt részesült mintegy 75 milliárd forint támogatásban, melybõl mintegy 24 milliárd forintot elõlegként, és további 42 milliárd forintot számla alapján már kifizettek az Európai Szociális Alapból.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) adatai szerint  2007 óta eddig  1.111 projekt lezárását is elfogadták.


Tavaly az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) képzési pályázatai a kis- és középvállalkozások munkahelyi oktatását támogatták, továbbá segítették a határon átnyúló együttmûködést a szakképzés és felnõttképzés területén, az érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztését, és az önfoglalkoztatást.

Az NFÜ összesítése szerint 2012-ben az Új Széchenyi Terv keretében már benyújtotta pályázatát az idegennyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése kiemelt konstrukcióban a nevesített konzorciumvezetõ Wekerle Sándor Alapkezelõ, amely a faladatot az NT Nemzetközi Technológiai Nonprofit Közhasznú Kft.-vel közösen látja el. Az "Újra tanulok" nevet viselõ ugyancsak kiemelt projektre a javaslatok benyújtási határideje márciusban lejárt.

Az ügynökség tájékoztatása szerint a szakképzés és felnõttképzés minõségének és tartalmának fejlesztésére április 19-éig lehet javaslatokat beadni. A munka és a magánélet összehangolását segítõ helyi kezdeményezések támogatására, valamint a rugalmasságot növelõ helyi, innovatív kezdeményezésekre, továbbá a vállalati és intézményi napközbeni kisgyermek-ellátási szolgáltatások létrehozására, a rugalmas munkahelyekre a pályázatokat május elseje és június elseje között lehet benyújtani.

Az NFÜ közlése szerint az Új Széchenyi Tervben ugyancsak május elsejétõl lehet az idén pályázni a 21 milliárd forint kerettel rendelkezõ munkahelyi képzések támogatására, az eddigieknél kedvezõbb feltételekkel. Számításuk szerint nagy érdeklõdés várható a közép-magyarországi régióban, és a nagyvállalatok körében, továbbá újdonságnak számít, hogy nincs területi korlátozás, így a budapesti és Pest megyei székhellyel, telephellyel rendelkezõ vállalatok is pályázhatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!