2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Összefogtak a mélyszegénységben élõkértForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-15 18:39:10
Berettyóújfalu önkormányzata és a Bihari Szociális Szolgáltató Központ sikeresen pályázott, s nyert el mintegy 170 millió forint európai uniós támogatást. A most indult projekt nyitórendezvénye a volt Megyeháza Fráter László termében volt.  

A projektben résztvevõ hat településrõl érkezett polgármestereket, intézményvezetõket, gyermekvédelmi felelõsöket, civil szervezetek képviselõit Muraközi István polgármester köszöntötte, aki elmondta: az élhetõ város megteremtéséhez nélkülözhetetlen, hogy az elkészült infrastrukturális fejlesztések után tartalommal is töltsék meg Bihar központját. Ezért is pályázott a város önkormányzata a tartósan munkanélküliek, alacsony iskolai végzettségûek, többgyermekesek, aktív korú inaktívak felzárkóztatására, mellyel a mélyszegénységben élõk sorsán kívánnak segíteni.

Kissné Pásztor Irma projektvezetõ szerint az ország 33 leghátrányosabb helyzetû kistérségének egyikében, a Bihariban, a munkanélküliség tovább emelkedik, a demográfiai mutatók is romlanak, a megélhetési gondok is súlyosbodnak. Éppen ezért a következõ 32 hónapban a Berettyóújfaluban, Gáborjánban, Mezõsason, Esztárban, Kismarjában és Nagykerekiben megvalósuló projekt a mélyszegénységben élõk integrációja keretében az érintetteket munkavállalásra, önálló családi életre, illetve ezekösszehangolására készítik fel a szakemberek.

A projekt lebonyolítói minden korosztállyal foglalkoznak majd, ezért az óvodában kezdik el a program megvalósítását.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!