2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Változások a Komádi Református Egyház életébenForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-04-27 14:18:27
2011 szeptemberében 21 év Komádiban eltöltött egyházi szolgálat után nyugdíjba ment Makay Lehel György, akinek 1990. július 15-én volt a bemutatkozó szolgálata. 2011. szeptemberben új lelkész, Balogh Sándor érkezett Komádiba Sápról.  

Balogh Sándor komádi kötõdésû, anyai ágon Komádiból származik, a nagymamája még ma is itt él a városban. Három gyermeke közül a legifjabb már ittléte alatt született október 31-én, a reformáció napján. De nem csak a lelkészi szolgálatnál történt változás, hanem a nem lelkészi tisztségviselõknél, azaz a presbitériumnál. Tavaly 2011. december 11-én új presbitereket és pót-presbitereket választottak. - Presbiterek lettek: - Bujdosó Antal, Herpácsi Árpád, Karika Róbert, Kincses Bálint, Kovács Elek, Kovács Imre, Lisztes Ágnes, Molnár Dániel, Pálfi Sándor, Tóth László, Tóthné Dr. Diószegi Annamária, Vámos Istvánné. – Pót-presbiterek lettek: - Cserép Imre, Csongrádi Ferencné, Hegyi Mihály, Tóth Gyuláné.

2012 januárjában az egyházközösség tagjai egyhangúan megválasztották Balogh Sándort a Komádi Református Egyház lelkészévé. Beiktatása ez év nyarán lesz. – Balogh Sándor feleségével, - aki szintén lelkipásztor, - együtt végeznek egyházi szolgálatot az iskolákban, óvodákban, az Idõsek Otthonában. – Most a legfontosabb feladat a konfirmandusok felkészítése a konfirmációra. – Legutóbb már ennek a jegyében került sor a továbbgondolt passiós istentiszteletre. – „Õsi hagyomány, hogy Krisztus szenvedéstörténetérõl úgynevezett
passiós-istentiszteleten emlékezünk meg. Ilyenkor az evangélium igeverseit követve idézzük fel a nagyhét eseményeit, egy-egy odaillõ énekkel díszítve. Ezt a hagyományt gondoltuk tovább, amikor is a húsvéti eseményeket is felolvastuk. Így már nem csak a
szenvedéstörténet, hanem Krisztus feltámadásának örömhíre is elhangozhatott.” – mondta el Balogh Sándor lelkész. Ezen az istentiszteleten hangzott el Kodály Zoltán: A kereszt alatt c. szerzeménye és Gárdonyi Géza: - Szelíd szemmel c. verse. Az Ige olvasásával: - Bakó Erika, Barabás Tímea, Kerekes Károly, Kindó Máté, Pálfi Karolina, Tarsoly Nikolett – hat konfirmandus szolgált.

Cserép Imre

tudósító

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!