2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A benzinár után itt az újabb csapás: a mûszaki vizsga is drágulForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-02 10:33:43
Debrecen – “A fene bánná, hogy néhány ezer forinttal drágul a mûszaki vizsga, ha csak ez terhelné pluszban az autósok pénztárcáját. Csakhogy a benzinkútnál már jó ideje 450 forint körüli áron mérik a benzint, a szervizben hatezer forintos óradíj alatt a franciakulcsot se nagyon emelik fel a szerelõk, a kötelezõvé tett gyerekülés és telefon-kihangosító szett is egy vagyonba kerül, és akkor még nem beszéltem a 400 forintos óránkénti parkolási díjról, ami a fõvárosi ötödik kerületivel vetekszik” – válaszolta érdeklõdésünkre János, miközben már a sokadik 200-as érmét nyelette el a Dósa Nádor téri parkolóautomatával. Ügyintézni indult…

Véleményével aligha van egyedül, hiszen hamarosan újabb kiadások keseríthetik a jármûvezetõk életét; hamarosan emelkedhetnek a forgalomba helyezés és az idõszakos mûszaki vizsgálatok díjai. Zoltán például tõlünk tudta meg, hogy a kormányportálon olvasható elõterjesztés szerint legdurvábban a nagymotorok mûszaki vizsgáztatása drágul. Az õ 600 köbcentis gépén például a jelen szabályozás szerint 4 ezer 360 forint ellenében érvényesíti a hatóság a mûszakivizsga címkéjét, ugyanez a jövõben 11 ezer forintra emelkedne. A fiatalember nem is hagyta szó nélkül a kormányzati elképzelést, de, hogy pontosan mit mondott rá, azt inkább nem idézném.A tervezett intézkedések kapcsán húzhatják a nyakukat a személygépkocsik üzemeltetõi is, de nem ússzák meg az áremelkedést a segédmotorkerékpárosok, sõt a mezõgazdasági vontatók üzembentartói sem. A tervezet közigazgatási egyeztetése befejezõdött, a szavazás májusban várható. Amennyiben a honatyák rábólintanak az elképzelésre, a módosítások a Magyar Közlönyben való megjelenése után 30 nappal lépnek hatályba.

Ha már utas nincs…

“Ha már utas nincs, legalább kiadás legyen” – biztos így okoskodtak ott fenn az urak, amikor a nagy eszükkel kitalálták, hogy a hivatásos sofõrök vizsgadíját is emelni kellene – kommentálta az egyik debreceni taxisofõr az elképzelést, amirõl nem tõlünk hallott elõször. – A rádióban rágták már ezt a témát, jól fel is bosszantottak vele – adott nyomatékot véleményének az érezhetõen elkeseredett vállalkozó. Érthetõek az indulatai, hiszen a jármûvek mûszakivizsga-díjai mellett a hivatásos sofõrök vizsgadíja is emelkedne, mégpedig kategóriától függõen három-négyszeresére.

Mûszakivizsga-díjak
Segédmotorkerékpár: 3090-rõl 5000 forintra
Motorkerékpár: 4360-ról 11 ezer forintra
Személygépkocsi: 16290-rõl 22 ezer forintra
Mezõgazdasági vontató, pótkocsi: 7760-ról 21 ezer forintra
Hivatásos sofõrök vizsgadíja
PÁV I: 8310-rõl 39 ezer forintra
PÁV II.: 8310-rõl 37 ezer forintra
PÁV III.: 8310-rõl 28 ezer forintra
PÁV IV.: 8310-rõl 39 ezer forintra

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!