2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A gazdálkodás pénzügyi egyensúlyát külsõ forrás bevonása nélkül is fenn tudta tartani KabaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-03 10:49:47
Kaba. A kabai önkormányzat a 2010. évi mûködési költségvetési kiadásainak 95,3 százalékát a kötelezõ feladatok, 4,7 százalékát pedig az önként vállalt feladatainak ellátására fordította – derül ki az Állami Számvevõszék (ÁSZ) jelentésébõl, melyet azt követõen állítottak össze, hogy megvizsgálták a kisváros 2007-2010. közötti gazdálkodását.

A vizsgált idõszakban befejezett fejlesztések teljes költsége egymilliárd forint volt. A jelentés elismeri: a pénzügyi egyensúlyt külsõ forrás bevonása nélkül is képes volt fenntartani az önkormányzat. A vizsgált idõszakban munkabérre hitelt nem vettek fel, ugyanakkor a fejlesztési forráshiányt a nettó mûködési jövedelem és pénzmaradvány igénybevételével tudták kezelni. Kevés település mondhatja el magáról, amit Kaba, hogy a vizsgált négyéves ciklusban adóssága nem volt.

“A 2007-2010. években az intézmények átszervezésébõl, a feladatok változásából és bizonyos takarékossági intézkedések eredményeként 207 millió forint megtakarítást ért el az önkormányzat. Mindezek alapján elmondható, hogy a kabai önkormányzat pénzügyi egyensúlya rövid- és középtávon is biztosított. Ugyanakkor a pénzügyi egyensúly hosszú távú fenntarthatósága az önkormányzat bevételi kitettsége miatt intézkedéseket igényel” – állapították meg a számvevõk. Az ÁSZ azt javasolja a polgármesternek, hogy folyamatosan tájékoztassa a képviselõ-testületet az önkormányzat pénzügyi egyensúlyi helyzetérõl. Szükség esetén kezdeményezzen intézkedéseket a pénzügyi egyensúly hosszútávú fenntarthatósága érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!