2024. április 24. Szerda, György.
 
Tavaszi zsongás nem csak szingliknek?Forrás: maxima
Utolsó módosítás: 2009-03-20 10:07:12
A hormonok ez idõ tájt valahogy táncot járnak, még akkor is, ha párkapcsolatban élsz. De vajon meddig mehetsz el, ha mondjuk épp más kezét fogod?

Jelentem, bizsergek, folyton zsongok - landolt a minap egy e-mail a postafiókomban, méghozzá egy olyan barátnõtõl, aki nem mellesleg egy lazább keretek között definiált párkapcsolatban él. "Táncolni akarok, beletúrni idegen férfiak hajába. Megõrültem volna? Itt a tavasz, azt hiszem" - vonja le végül a következtetést, majd hozzáteszi az utóiratban, hogy ez szerinte egyáltalán nem számít megcsalásnak, viszont annál inkább elemi szükségletnek, így, a zsongás beálltával. No de vajon itt mi a motiváció?


Téli édes álom után tavaszi erotikus ébredezés

Ahogy vége a télnek, elõbújik a nap, és ezzel párhuzamosan az endorfintermelés is beindul - amivel együtt jár a fokozottabb szexuális aktivitás és persze a nyitottság a külvilágra. Ám mindez nyilván nem feltétlenül csak a hormontermelésnek tudható be: az évszakváltással feltöltõdsz energiával, elõkerülnek a lengébb ruhadarabjaid, és talán kiegyensúlyozottabb mederbe is lépsz a lehangoló szürkeség és a hosszú téli álom után. A párkapcsolatodat is felpezsdítenéd, színt vinnél a hétköznapokba. A kísértés nagy: megtelnek a szabadtéri szórakozóhelyek, beindul az élet az utcán is, és mindenütt keresed az elismerõ pillantásokat - ha másért nem, a hecc és az önigazolás kedvéért. Csakhogy más a helyzet akkor, ha éppen nem vagy egyedül- Ilyenkor természetesen teljesen normális, hogy várjuk a visszaigazolást a környezetünktõl - mondja szakértõnk, Erõs Erika szexuálpszichológus.  Boldogabbak leszünk egy-egy elkapott pillantástól, apró bóktól. De persze nemcsak a nõk szeretnek tetszeni, a férfiak is vágynak az elismerésre. Elsõsorban persze a párunk érdeklõdését szeretnénk felkelteni ez idõ tájt is, ám fontos kérdés, hogy kapva az alkalmon meddig csúszunk bele az esetleges flörtökbe. Frissítésre ugyanis mindig szükség van a párkapcsolatban, így tavasszal is, de ne felejtsük el, hogy ez nem feltétlenül úgy zajlik, hogy egy harmadikat vonunk be a játékba" Mielõtt tehát abba a hibába esnél, hogy engedve a hormonok zúgásának, a tavasz beálltával lazábban állnál a többi pasihoz, nem árt néhány dolgot alaposan végiggondolnod. A szakértõ máris szolgál egy tanáccsal: Az arany középút valahol ott lenne, ha a környezetbõl összeszedett pozitív visszajelzéseket a párkapcsolatunkban tudnánk kamatoztatni, és nem egy új partner társaságában." Magyarán: lehet kacérkodni, de úgy, hogy inkább a te pasid profitáljon a tavasz hatására egyre sugárzóbb és kinyílóbb személyiségedbõl, ne pedig más karjaiban köss ki. Vagy akár még az is jót tehet egy párnak, aki kissé már beleszürkült a kapcsolatába?


A határokat tehát közösen kell meghúznotok, méghozzá úgy, hogy egyértelmûek legyenek. A szakember itt is arra hívja fel a figyelmet, hogy ilyen helyzetekben is nekünk, nõknek kell inkább eszünknél lennünk: "A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nõknek sokkal nagyobb a szerepük a kapcsolatok dinamikájának alakulásában, ezért lényegesen gyakrabban fordul elõ, hogy a férfiak szinte észre sem veszik, és máris belesodródtak egy viszonyba. A nõk kicsit tudatosabbak ebben a játékban is." Ezért tehát mindig legyen kéznél az a nõcis eszköztárad, aminek segítségével a megfáradt hétköznapokat felpezsdítheted! Hiszen a flörtölés is csak egy genetikailag meghatározott képességünk, ami azt mutatja, mennyire vagyunk vérbeli nõk, így a visszacsatolások miatt alapvetõ szükségletünk! Bátran ismerkedj, csevegj, és rebegtesd a szempillád, de sose feledd, hogy ha párkapcsolatban élsz, mindezt inkább csak önbizalomnövelés céljából érdemes bevetned! Így viszont mindig garantált az utánpótlás, ha szükséged van külsõ behatásokra a csillogáshoz. Ez így egészséges.


Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!