2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓLForrás: B. Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-03-20 10:05:12
Címkék: Blog, irigység
Irigyek és rosszakarók - Egy számomra kedves ember mondta nem is olyan régen, hogy mennyire kedvét tudja szegni egy-egy gonosz megjegyzés, negatív emberi megnyilvánulás. Elgondolkodtatott, s rájöttem, hogy ezzel mindnyájan így vagyunk.

Pedig már aprócska korunkban megtanuljuk, hogy az irigység, a rosszindulat nem tartozik a jó tulajdonságok közé. A közismert mesék is azt sugallják, hogy az ilyen ember mindig pórul jár, mások ellen kitervelt áskálódása végül saját magán csattan. Mégis túl sokan vannak közöttünk, akik képtelenek örülni mások sikerének, boldogulásának. Akkor érzik csak jól magukat, ha szavakkal, tettekkel vehetik kedvét kiszemelt áldozatuknak.

Irigységük tárgya pedig bármi lehet. Egy jó állás, boldog magánélet, okos gyermek, szép ház, új autó, hivatásbeli siker. S a jóindulatot nem ismerõk ilyenkor sárgulva, pukkadozva dugják össze a fejüket, hogy kiforgassák, megrágják, szerintük hogy is van ez. Hibát keresnek és találnak mindenben, ami bosszantja õket. Saját sikertelenségüket, szánalmas életüket szeretnék visszatükrözõdve látni mindenki máséban is. Jaj annak, aki látszólag elégedett, aki képes arra, hogy munkája gyümölcseként anyagi vagy erkölcsi elismerést mondhasson magáénak.

Pedig az élet egymás elfogadásával, szeretetével, kölcsönös segítségnyújtásával sokkal nyugalmasabb és zökkenõmentesebb lehetne. Hiszen üres kézzel, põrén születünk, úgymond egyenlõ eséllyel. S ugyancsak földi javak nélkül távozunk a végén. Ezért kellene azt a néhány évtizedetegymást segítve, együtt tevékenykedve, nem pedig egymás ellen munkálkodva eltöltenünk.

Hozzászólások
Beküldte: Kati (2009-03-19 18:07:45)

Ha annyi jóindulat lenne a világon, amennyi rosszindulat! Nem itt tartanánk. Egymás elfogadása? Nem hiszem, hogy túl sok ember tudná, hogy önmagán kívül más is létezik. Az irigység csupán az egyik utálatos tulajdonsága az egójára ébredõ embernek!

De igazad van. Üres kézzel jöttünk és üres kézzel megyünk. Az utolsó megmérettetésen már csak a bensõnk vesz részt. A szívünk, a lelkünk.

De azért vannak még jó emberek....vagy akik nagyon igyekeznek...Vigyor

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!