2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az angol írásbelikkel megkezdõdtek az idegen nyelvi vizsgákForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-10 10:25:37
Rendben megkezdõdtek az angol írásbelik csütörtökön országszerte, az idei tavaszi érettségi szezon elsõ idegen nyelvi vizsgáin középszinten 1.198 vizsgahelyszínen 57.023-an, emelt szinten 108 vizsgahelyszínen 7.801-en adnak számot tudásukról.

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülõ részbõl áll.
Középszinten az írásbeli vizsga idõtartama 180 perc, ebbõl az elsõ rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces, míg a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követõ szünet után a félórás "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevõ következik, végül az "Íráskészség" 60 perc idõtartamú feladatsora.

Az emelt szintû írásbeli vizsga teljes idõtartama 240 perc. A vizsgán az elõzõekben is felsorolt vizsgaösszetevõk szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idõ sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához mindkét szinten lehet használni nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.
Emelt és középszinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevõk értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!