2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Pünkösd ünneplése és konfirmáció KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-05-29 11:12:40
Pünkösd a kereszténység legfontosabb ünnepei közé tartozik – mondta Balogh Sándor református lelkész a Pünkösd elsõ napján tartott istentiszteleten.  

– „ Jézus mennybemenetele után a tanítványok nem merték hirdetni az igét. Ezért az Úr leküldte a földre a Szentlelket, hogy elárassza a hívek lelkét és bátorságot adjon nekik. A Biblia leírása szerint a tanítványok kis közösségben imádkoztak, amikor az égbõl zaj támadt, vihar kerekedett és tüzes nyelvek csaptak fel, jelképezve a Szentlélek eljövetelét. A pünkösd lényege tehát, hogy a Szentlélek leszállt a földre és az apostolok megkezdték a térítést. A térítéssel lefektették az egyház alapjait, így az ünnep az egyház születésnapja is.” Nem véletlen az, hogy a konfirmándusaink ezen a napon tesznek tanúbizonyságot az egyházközösség tagjai elõtt felkészültségükrõl, hitvallásukról. Ebben az évben kilencen konfirmáltak: - Bakó Erika Kinga, Barabás Tímea, Dányi Zsófi, Láda Georgina, Kerekes Károly, Kindó Máté, Pálfi Karolina, Szabó Mária, Tarsoly Nikolett. A sikeres „vizsga” után úrvacsorát vettek a gondnok vezetésével a gyülekezet tagjaival együtt és átvették az egyházközség ajándékát, az emléklapot és a bibliát. Az istentisztelet befejezése után közös kép készült a templom elõtt Balogh Sándor lelkésszel.

/A képen balról jobbra: Dányi Zsófi, Barabás Tímea, Tarsoly Nikolett, Láda Georgina, Bakó Erika Kinga, Balogh Sándor lelkész, Szabó Mária, Pálfi Karolina, Kindó Máté, Kerekes Károly./

Cserép Imre

tudósító

Fotók: - Cserép Imre

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!