2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Úgy gondolták, a szexre lehet üzletet építeni ( Interjú Juhászné Emcsivel, az erotika szaküzlet egyik tulajdonosával)Forrás: B. Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-03-27 15:08:42
  Szex és erotika. Nem sok ember van, akit ezek a dolgok nem érdekelnek. Ebbõl indult ki Juhász Lászlóné Emcsi, és Szabóné Kiss Emese, akik egy merész ötlettõl vezérelve erotika-praktika szaküzletet nyitottak Berettyóújfalu központjában a múlt év végén. Az egyik tulajdonossal, Emcsivel készítettem interjút, aki végtelen közvetlenségével, humorával elkápráztatva vezetett körbe az izgalmas kis üzletben, hogy megmutogassa változatos árukészletüket.

 

-         Mivel foglalkoztatok korábban?

-         Nekem papírboltom volt, Mesinek pedig húsboltja van. Mivel nekem már nem igazán ment az üzlet, folyton törtem a fejem, hogy mit kéne kezdeni. Mesi javasolta, hogy nyissunk erotika üzletet. Eleinte csak poénból mondogattam a férjemnek, hogy talán egy szexboltot kellene nyitni, hiszen a szex az a tevékenység, amit mindenki csinál, ami mindenkit érdekel. Végül Mesivel úgy döntöttünk, hogy belevágunk, megcsináljuk együtt. Azt is figyelembe vettük, hogy ezt a kezdeményezésünket a multik nem tudják elnyomni. Elmentünk a hencidai nagykerbe, szétnéztünk, vásároltunk. Ott sok jó tanácsot, segítséget is kaptunk. November 3-án pedig megnyitottuk a boltot. Nem volt könnyû megfelelõ helyet találni, hiszen feltétel volt, hogy 250 m-en belül nem lehet óvoda, iskola és templom sem. De azért azt is figyelembe kellett vennünk, hogy eldugott helyre sem tehetjük. Aztán szerencsés módon rátaláltunk itt a Bella Costa étterem mögött lévõ üzlethelyiségre, ami minden szempontból megfelel. Persze amikor beszereztük az árut, mi magunk is vegyes érzelmekkel nézegettük õket. Volt, hogy elképedtünk, volt, hogy szétröhögtük magunkat. De mire megnyitottuk, addigra megszoktuk. Ma már természetesen tudunk beszélni mindenrõl.

-         Nagy merészség kellett ahhoz, hogy egy ilyen kis városban, mint Berettyóújfalu, felvállaljatok egy erotika üzletet. Hogyan fogadták az emberek?

-         Nagyon vegyesen. Voltak, akik lelkesedtek a hír hallatán, de vannak ellendrukkereink is. Akadnak olyanok, akik azt hiszik, magunkat áruljuk. Aztán volt olyan, aki megígérte, hogy benéz majd, de még azóta sem tette be a lábát ide. Vannak, akik csak a személyünk miatt néznek be. Kicsit vicces volt az a férfi, aki bevallotta, hogy csak két feles után mert bejönni szétnézni.

-         Kik térnek be a boltba?

-         Ez is változó. Fiatalok, középkorúak, idõsek egyaránt. Van például egy nyolcvanöt éves bácsi, aki vágyfokozóért jár hozzánk. Természetesen más a vevõkörünk, mint a korábbi üzleteinkben.

-         Hogyan viselkednek, akik belépnek ide?

-         Különbözõ módon. A minap például egy fiatal srác megkérdezte: „Nem tetszik szégyellni, hogy itt tetszik dolgozni?" Mondtam neki, hogy egyáltalán nem. Tapasztalataink szerint általában kitárulkoznak azok, akik bejönnek hozzánk. Elõfordult már, hogy srácok megkérdezték, miért nincs a tini lányoknak orgazmusa. Elmondtam nekik, hogy azért, mert túl hamar, meggondolatlanul vetik bele magukat a szexuális életbe. Sokan azt hiszik, hogy ide csak magányos emberek jönnek, pedig eddig inkább párokkal, párkapcsolatban élõkkel találkoztunk. Az a baj, hogy az erotika üzletet legtöbben a mûfarkakkal azonosítják, pedig csak szét kellene nézni, mi minden van itt, amivel bárki feldobhatja az ellaposodott szexuális életét.

-         Ti hogyan fogadjátok a nézelõdõket, vásárlókat?

-         Általában megkérdezzük, hogy mit szeretne. Ha konkrét kérése van, akkor kiszolgáljuk, tájékoztatjuk. Ha csak nézelõdni akar, akkor megkérdezzük, hogy önállóan szeretne inkább szétnézni, vagy körbevezessük. Aki kéri, hogy megmutogassuk a termékeket, annak szépen elmagyarázzuk, hogy mi micsoda, mire való, hogyan kell használni.

-         Akkor most vezess engem is körbe, és mutassuk be az olvasóknak, mi minden is található egy erotika üzletbe!

-         Nos, mindjárt itt az elején a poénosan „farok-sarok"-nak nevezett polcrendszer. Amint látod, rengeteg féle mûpéniszünk van. Fogd csak meg ezt a példányt! Érezni fogod, hogy pont olyan, mint az igazi. Ezt nevezik testazonosnak. Aztán van itt G-pont keresõ, gyöngyös, vibrációs, vibráció nélküli, csikló izgatós, kisebb, nagyobb és egészen nagy is. Ezek pedig a péniszhosszabbítók. Ez nagy segítség lehet olyan uraknak, akiket kis mérettel áldott meg az ég, vagy pedig túl nagyra nõtt a pocakjuk.  Láthatod, hogy nem olcsók ezek a termékek, de úgy gondolom, a jó szex megéri. Kaphatók felcsatolható példányok is, amit lányok is használhatnak. Valamint vannak szép péniszdíszítõink is. A péniszgyûrû meghosszabbítja az erekciót, a rezgõgyûrû pedig a nõ csiklóját izgatja. Ezeket nagyon kedvelik a vásárlók.

-         Úgy látom filmeket is árultok.

-         Igen. Ötszáznál több DVD-nk van, amit most már kölcsönözni is lehet. Eredetileg csak árusítani akartuk, de a kölcsönzésre van inkább igény.

-         A férfiak sem panaszkodhatnak, amint látom.

-         Úgy van. Mûvaginából is nagy a választék. Sokat eladtunk már belõlük. Ezek is többnyire vibrációsak. Van szõrös, szõrtelen, világítós, és szûzhártyás változat. Nagyon valódi a hatásuk. Aztán kedveltek a szerepjátékhoz való ruhák is. Be lehet öltözni például apácának, nõvérkének, ha az izgat fel valakit. Izgalmasak az erotikus fehérnemûk, harisnyák, tangák is. Igény mutatkozik az anális holmikra is. Akiket a szexnek ez a fajtája vonz, azok már eleve tudják, hogy mit keresnek, és hogyan kell használni ezeket az eszközöket. Például a beöntõ készüléket, amivel higiénikusabbá tehetik az análszexet. Ez itt egy úgynevezett péniszpumpa. Ez annak jó, akinek nem megfelelõ a merevedése, de nem bízik a tablettákban. A pumpa segítségével olyan vérbõséget érhet el, amitõl megoldódik a problémája, és újra élvezheti az együttléteket. Az orális gépezet olyan férfinak nyújthat örömet, akinek nincs partnere, vagy van, de nem hajlandó ezt a vágyát kielégíteni. Ez a kis szerkezet ugyanazt a hatást produkálja, mintha szájjal kényeztetnék a nemi szervét.

-         Ezek a síkosítók?

-         Igen. Vannak vízbázisúak, szilikonbázisúak, és biotermékek is. A szilikonos drágább, viszont az a vizet is jól tûri, tehát kádban is használható. Lehet kapni illatos változatokat, elõjátékhoz olajakat és masszázskrémeket. Ezek pedig itt a gésagolyók. Ebbõl is van sokféle. Nagyon ajánlatos olyan nõknek, akiknek kitágult a hüvelyük, vagy vizelettartó problémájuk van. Használatuk során edzõdnek az ellazult izmok, ezáltal javulhat a szexuális élet. Itt vannak a lerágható fehérnemûk, amik Valentin-nap táján nagyon népszerûek voltak.

-         Jól látom, hogy azokban a dobozokban gumibabák vannak?

-         Szerelembabák. Nõi és férfi változatban. Fel kell fújni õket, és kész. A nõket három lyukkal gyártják, tehát hüvelyi, orális és anális közösülésre egyaránt alkalmasak. A férfi babák pénisze leszerelhetõ, és akár úgy is használható. Vannak néger, szöszi, hófehér, gitáros és egyéb variációkban.

-         Humoros dolgok is vannak.

-         Lány- és legénybúcsúra népszerû ajándékok ezek a poénos, szexis termékek. Van a felfújható boci és bari, amivel közösülni lehet, és közben hangot is hallat. Fütyi alakú jégkocka készítõ, cicilufi, köldök és puncipircing, vicces kötények, amiben úgy néz ki a viselõjük, mintha meztelen lenne, vagy épp szexis fehérnemûben. Feldobhatja egy pár életét a szextivity társasjáták, a szado-mazo holmik - bilincsek, bõrcuccok, korbácsok is. Óvszer készletünk is nagyon változatos. Illatosak, ízesek, világítósak is vannak. A lányok kedvelik a péniszalakú rúzst, de mindkét nem szívesen vásárolja a ferromonos parfümöket. Vágyfokozók krém, tabletta, csepp formájában egyaránt kaphatók. Ezek mind bevizsgált, gyógynövény alapú termékek. Volt olyan vevõnk, aki a párjának vásárolt ilyen vágyfokozót, mert észrevette, hogy az asszony mindig fáradt, és nincs kedve a szexhez a napi robot után.

-         Szinte hihetetlen számomra, hogy erre a sokféle termékre igény van.

-         Pedig mindenbõl adtunk már el. Mióta megnyitottuk ezt a boltot, rájöttünk, hogy ahány ember, annyiféle szexuális szokás van. Mindenkinek más az igénye ezen a téren. Ezért is kell ennyiféle terméket kínálni, hiszen így mindenki találhat magának megfelelõt.

-         Végezetül, ha nem titok, szeretném megkérdezni tõled, hogy az üzleti profilváltásod hatással volt-e a kapcsolatodra?

-         Huszonkilenc éve élek házasságban a férjemmel, van két gyerekünk. Nekünk a szexuális életünkkel soha nem voltak problémák, ezért nem kellett különösebb praktikákat bedobni. De azért mióta megnyitottuk ezt az üzletet, természetesen kipróbáltunk jó néhány dolgot, hiszen nem tudnám elég hitelesen ajánlani a termékeinket, ha nem gyõzõdnék meg a hatásukról. Üzlettársammal együtt jól tudjuk, hogy sokan elítélnek minket ezért a váltásért, de nem érdekel bennünket.





Nyitvatartás:

Hétfõtõl - péntekig   9-18 óráig
Szombaton              9-12 óráig


Berettyóújfalu, Dózsa Gy. u. 28. (Bella Costa étterem oldalánál a kis zugban)

Tel: 06-20-597-7537 

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: Cicuska (2009-03-27 23:39:51)

Szóval....


Szerintem másképp is hozzá lehet állni ehez a témához!Nevetés

Hallottam egy olyan esetrõl ( nem errõl a helyrõl ) pl.hogy egy  férj azért ment be,mert a felesége már nem kívánta úgy az együttléteket,mint õ,és mivel még mindig szereti,és tiszteli inkább vett magának egy új "élményt"...
Lehet sokan ilyenkor a "kézenfekvõbb" megoldást választották volna,és a szomszédaszzonyt fûzik meg...Király

Jó,lehet erre valaki azt mondaná,hogy ez is ritka,mint a fehér holló!
De mi naiv,és romantikus nõk,hiszünk még a férfiakban,hogy ilyenek igenis léteznek!!!!Csók

AZTÁN..... Talán tehet róla a  mostani rohanó életünk,és a média is azt sugározza,hogy dobd el,ami picit meghibásodott ,cseréld le,ami már nem úgy "csillog"...etc....
És ezt a párkapcsolataira is átvitte jónéhány emberke! Nem biztos,hogy mindig azért ,mert már minden érzés elmúlt,de mindig könnyebb valamit megszerezni,mint megtartani!

KÉRDEM ÉN,ha errõl az oldalról nézzük a dolgot : nem tud ROMANTIKUSABB, JOBB,  EGÉSZSÉGESEBB is  lenni, ha egy ilyen kis újdonsággal feldobják az emberek az esetleg már nem olyan élénk,vibráló kapcsolatukat ?

 

Beküldte: Cicuska (2009-03-27 23:24:58)

Nekem is lenne véleményem!!!Csók

Beküldte: Vigyori (2009-03-27 21:57:33)

Nos... nem nevezném magam sem prûdnek... sem régimódinak, de azt gondolom, hogy a bátorságon kívül valami egészen más is kellett ehhez a "bolt"???-nak alig nevezhetõ...kezdeményezéshez. Pénz beszél

A mai zûrzavaros világban nagyon sok ember annak is örül, ha a számláit, az élelmiszert és egyéb dolgait tudja finanszírozni, jobb esetben elmegy egy hétvégén kirándulni a családjával..... persze akadnak kivételek, akik .... pl.: betévednek egy szexshop-ba.... talán addig gyermeküket kinnhagyják a kirakat elõtt bámészkodni.... vagy otthon felejtik... vagy akármi elõfordulhat ebben a feje tetejére állt világban.... Meglepett

Az, hogy egy színes folttal gazdagodott a város.... Nevetés ... ezt azért nem éppen így fogalmaznám.... ez egy színfoltja tényleg a városnak... de ezzel nem büszkélkednék!!!!!!!! Üvöltés Sõt... De persze... kinek a pap... kinek a papné... Nevetés eszem ágában sincs általánosítani.... A cikk magáért beszél....

Talán van érdekesebb színfoltja is annak a városkának.... igaz????

 

 

Beküldte: Kati (2009-03-27 17:04:20)

Gondolom, nem kevés bátorság kellett a bolt megnyitásához. Mai látszat-prûd világunkban kevesen bólintanak elismeréssel egy ilyen kezdeményezésre. De azt gondolom, hogy valószínûleg nagyobb forgalma lehet egy ilyen boltnak, mint az én kis könyvtáramnak...:-) Ilyen ez a világ!
Itt megjegyezném, hogy a könyvtárban megvásároltuk anno a Káma-Szútra könyvet, és nem sokkal késõbb eltûnt... Valaki úgy gondolhatta, hogy otthon jó hasznát veheti... És hozzáteszem, hogy szépirodalmi mûvek még elenyészõ számban maradtak az olvasóknál. Persze ne általánosítsunk! 
Mindenestre egy újabb színes folttal gazdagodott a város is, és mi is a cikk után!  

Beküldte: Lilaköd (2009-03-27 16:31:28)

Ezt nevezem profilváltásnak! Egy húsboltos és egy papírboltos szexshopra váltanak. Majd benézek. Úgy látom vannak izgi dolgok.

Beküldte: Kritikus (2009-03-27 16:21:34)

Jó kis cikk!!!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!