2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Új csatornát indít a közmédia!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-13 09:38:52
Június 25-én az MTV Zrt.-MTVA elindítja Magyarország elsõ 3D televíziós csatornáját. Az m3D kísérleti adása a londoni olimpia záró ünnepélyéig, augusztus 12-ig lesz látható - jelentették be sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón ismertette: a kísérleti adást egyhetes próbasugárzás elõzi meg június 18-tól, majd 25-én indul a mûsorfolyam. Az m3D csatorna július 1-jéig a MinDig TV ingyenes adásában látható Budapest körzetében, majd július 2-ától a programhoz csatlakozó országos kábeltelevíziós hálózatokon is elérhetõvé válik a mûsora.

A 3D-s élményhez arra alkalmas televízióra van szükség, ezekbõl ma mintegy 150 ezer található Magyarországon - hangzott el a tájékoztatón. Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa elmondta: a kísérleti sugárzás ideje alatt nemcsak sportesemények, hanem ismeretterjesztõ és dokumentumfilmek, természetfilmek, valamint koncertek is láthatók lesznek a mûsorban.

Rákay Philip közölte azt is, hogy a londoni olimpiát a világ mindössze 12 országában sugározzák 3D-ben, így például Anglia, Franciaország, az Egyesült Államok, Kína és az Arab Emirátusok mellett Magyarországon is.

Szabó László Zsolt kiemelte, hogy a magyar közszolgálati média megújulási folyamatban van - tartalomban és mûszaki értelemben is -, és ennek a megújulásnak fontos lépcsõfoka a 3D-s kísérleti adás. Emlékeztetett, hogy a szélesképernyõs, 16:9 arányú adást, valamint a HD minõségû adást is a közszolgálati média vezette be Magyarországon.

Kérdésre válaszolva az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a 3D-s közvetítések jogdíja töredéke az olimpiai közvetítésekért fizetett díjnak, és az együttmûködõ partnereknek köszönhetõen a kísérleti sugárzás az MTVA számára nullszaldós.

A projektben az Antenna Hungária Zrt. és a Samsung Electronics Magyar Zrt. vesz részt. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a Cinema Cityvel kötött megállapodás értelmében több fõvárosi és vidéki moziban is látható lesz az m3D csatorna adása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!