2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
III. Autohifi és Tuning Fesztivál – Autócsodák és csodanõkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-17 13:04:23
Miskolc – A tuning fesztiválon gyakorlatilag mindent bemutattak, ami az autózást szenvedéllyé teszi.

 

Szombaton az egyetemi körcsarnokban és környékén rendezték meg a III. Autohifi és Tuning Fesztivált. Hogy nem mindennapi rendezvénynek ad otthont a körcsarnok, az már messzirõl érzékelhetõ volt: tömegével hajtottak az autócsodák a körcsarnok irányába, és volt, aki már azelõtt elkezdte leégetni a gumikat a felnijeirõl, hogy bejutott volna a rendezvény területére. Odabentrõl, a gyilkos erejû hangrendszerekkel felszerelt gépek mélyládáiból hömpölygõ basszushangok határára sugárirányba menekültek a vakondokok, de a látogatókat éppen ez a közepes termetû bálnákat is partra csalogató, inkább gyomorban érezhetõ, mint hallható kvázi-inftrahang csalogatta a körcsarnokhoz. A hangok alapján három versenyszámot is rendeztek: az igényesebbek a hangminõségversenyen indulhattak, a „mennyiségre” hangsúlyt fektetõk a hangnyomásversenyen mérethették be hangrendszereik, vagy autóik, motorjaik kipufogóinak hangerejét.

Látnivalóban sem volt hiány, a temérdek gyönyörû autó között természetesen még több gyönyörû nõ járkált. Ha egy férfi a futómûveket dicsérte, nem lehetett tudni, hogy valamelyik mélyen ültetett autóéra, vagy a sortot, miniszoknyát viselõ lányok versbe illõ lábaira hívta fel a figyelmet. Remekül szórakozhattak az idelátogatók, fõleg, ha az apró részletek is megragadták a figyelmüket. Az ezer lóerõs hófehér, egyedi építésûKoenigsegg CCX sportkocsit szinte minden látogató megcsodálta: mint megtudtuk Albrecht Dánieltõl, a rendezvény fõszervezõjétõl, a meglehetõsen mélyépítésû autó olyannyira alkalmas utcai közlekedésre, hogy gazdája használja is erre a célra. A bemutatott autók között is akadt néhány figyelemreméltó darab: voltak színjátszó festékkel fújt jármûvek, csodálatosan felújított régebbi modellek, agyonspoilerezett vagy elegánsan megszépített jármûvek is, de persze akadt a kiállított autók között olyan is, aminek gépházfedelére saját „gettógengszter-sítusú” arcmását fúvatta fel tulajdonosa.

A tuning fesztiválra kilátogatókat számos program is várta. A sztármûsorvezetõ Kõváry Barna ralis fenegyerek volt, de felléptek a Város Hangja tehetségkutató verseny döntõsei, volt szexi autómosás exkluzív tûzzsonglõr bemutató, és az Armadillo project jóvoltából ki lehetett próbálni egy légpárnás jármûvet is. Egyebek mellett volt drift- és formaautó-bemutató, és Beckman kaszkadõr-show-ját is megnézhették a vendégek, míg a kicsiket arcfestés és bohóc várta.

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!