2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Dalos találkozó FöldesenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-24 19:36:52
Földes – A magyar nóták és népdalok szépséges csokrát hozta el szombaton tíz település 22 elõadója arra a dalos találkozóra, melyet negyedik alkalommal nagy érdeklõdés mellett az Árpád mozi színháztermében rendezett meg a Földesen mûködõ Nosztalgia Hagyományõrzõ Egyesület.

 

Június 23-án a találkozó résztvevõi lovas kocsis felvonuláson, nótaszóval köszöntötték Földes lakóit. A találkozó résztvevõit a település polgármestere Jeneiné dr. Egri Izabella mellett köszöntötte Bodó Sándor a térség országgyûlési képviselõje, megyegyûlési elnök is, aki személyes élményei alapján megfogalmazta: az ilyen dalos találkozók a magyar nóta túlélését segítik, erõsítik a barátságot, a közösségi érzést.

 

A találkozón Erdélybõl, Nagyszalontáról a Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség, a Tetétleni Idõsek Klubja, a Kengyeli Nefelejcs Nyugdíjasklub, a Karcagi Napsugár Nótakör, a Sápi Bojtor Imre Magyar nóta-és Népdalkör, a Berekfürdõi Nádirigó Népdalkör, a Kabai Õszirózsa Hagyományõrzõ Egyesület, a Földesi Nosztalgia Hagyományõrzõ Egyesület fellépései mellett Püspökladányból, Hajdúnánásról, Sápról, Földesrõl több egyéni énekes is bemutatkozott. A magyar nóták országútján jártas közönség szinte végig együtt énekelt a fellépõkkel, majd Márkus Ica nótaénekessel, aki a magyar nóta és népdal kincs legszebb darabjait hozta el Földesre.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!