2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megújuló közösségek BiharbanForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2012-06-28 11:11:18
Projektzáróra gyûltek össze a "Megújuló közösségek Biharban" címet viselõ nyertes pályázat résztvevõi  Biharkeresztesen a mûvelõdési házban 2012. június 25-én. A 2011. január 1-jén kezdõdõ, és több mint másfél évig tartó projekt kedvezményezettje a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, valamint a berettyóújfalui Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesület volt.

A projekt Biharkeresztes, Berettyóújfalu és Csökmõ közmûvelõdési szolgáltatásainak bõvítését és fejlesztését szolgálta. A pályázatnak köszönhetõen ezeken a településeken szakköröket, egyéni és kiscsoportos tehetséggondozó foglalkozásokat, tréningeket, szakmai tanácskozásokat, táborokat és egyéb életvezetési programokat szervezhettek a projekt szakmai megvalósítói. A  72.212.915 Ft össztámogatásból a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtárban, a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, és a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskolában jöttek létre a fentebb említett programok, melynek célcsoportja fõként a gyermek és ifjúsági korosztály volt.

A záró konferencián Biharkeresztes polgármestere, Barabás Ferenc és Muraközi István, Berettyóújfalu elsõ embere köszöntötte a megjelenteket. Az iskolákban megjelenõ tehetségkoordinátori feladatokról Dr. Mezõ Ferenc, a Kockakör Egyesület elnöke, a Debreceni Egyetem adjunktusa tartott elõadást. Boros Beáta, a biharkeresztesi mûvelõdési ház igazgatónõje, egyben a projekt vezetõje beszélt a pályázatból megvalósult munkákról. A jelenlévõk fotókat is láthattak a másfél év programjairól, eseményeirõl, és megtudhatták, hogy az intézmény újabb pályázati lehetõségeket próbál megragadni.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!