2024. április 24. Szerda, György.
 
Már nyolcadik alkalommal.Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-06-28 11:04:48
Már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Hagyományõrzõ Lovasnapot Komádiban. Reggel a város lakói a Csökmõi fúvószenekar zenéjére ébredtek, hogy aztán részt vegyenek a nagyon színvonalas rendezvényen. A lovasnapról itt is meg lehet tekintheni a képeket!

A már hagyományos Lovasnapon, ami már nemzetközivé nõtte ki magát nagyon sokan vettek részt. A lovaspályát virágtól roskadozó lõcsös szekerek, tuják, napraforgók, zászlók, molinók díszítették. Délelõtt 9 órakor kezdõdött a bevonulás, majd ezt követõen Tóth Ferenc Komádi polgármestere köszöntötte a vendégeket, köztük Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõt.

Ünnepi megnyitójában elmondta:- nagyon jó, hogy a hagyománnyá vált lovas napnak immár nyolcadik alkalommal ad otthont Komádi, jó érzés látni, hogy a rekkenõ hõség ellenére, mennyien eljöttek erre a találkozóra, és a versenyzõk is szép számmal jelen vannak. A Lovasnapot megtisztelték jelenlétükkel a Hajdú-Bihar megyei közgyûlés tagja Bulcsú László, Hídvégi László alpolgármester, valamint a helyi önkormányzat, a civilszervezetek képviselõi és ott voltak a támogatók is. Ezután Balogh Sándor református lelkész rövid igehirdetése, beszéde után megáldotta a rendezvényt. A megnyitó, versenyzõk bemutatkozása után elkezdõdött a verseny. Elõször a póni fogatok egyszeri összevetése következett, majd a SZLV akadályhajtás, ezt követõen pedig a kettes fogatok hajtása következett. Ebéd elõtt a csikós lovasok, és a gyermek póni fogathajtók mutatták be tudásokat. Az ebéd alatt végig szólt nóta. Ebéd után 13 órától 20 óráig a helyi és környékbeli kulturális csoportok mûsorát nézhette meg a nagy létszámú közönség. A mûsorban fellépõk névsora: - Malmi Óvoda moderntánc csoportja, Szivárvány Óvoda – Kék-Duna keringõ, Magyar Bõdi táncok- Fogyatékosok Otthonának dolgozói, „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub népdalköre – Betyárdal csokor, Bajor tánc – Fogyatékosok otthonának dolgozói, Bagdi Gyula, Bagdi Gyuláné – nótacsokor, Malmi Óvoda – Margaréta csoport – Leg a Láb néptánc, Komádi Apraja Tánccsoport – Leg a Láb néptánc, Komádi Városi Népdalkör - hajdúsági csokor, Csicseri Borsó citerazenekar, Csicseri citerazenekar, Cigánytánc – Fogyatékosok Otthona lakói, Balerina Belle tánccsoport, Komádi Nyugdíjasok Klubja – nótacsokor, Varga Zoltán Royal PJ – rap, Rákász citerazenekar, Gül Baba rózsái – forgócsillag, fátyoltánc, háremtánc, Komádi Táncegyüttes, Leg a Láb néptánc, Körösi Gyöngyszemek – cigánytánc, Körös- Körül Néptánccsoport, Gül Baba rózsái – Kleopátra finálé tánc, Tóth Lujza hastánccsoportja. Mindnyájukat nagy tapssal, lelkesedéssel jutalmazta a remek közönség. Közben a lovasnapi rendezvény karusszer hajtással, malac és kecskefogó versennyel, illetve tombolasorsolással folytatódott, miközben egész nap volt vidámpark, kirakodóvásár, étel-ital kínálat. A díjkiosztás 17 órakor volt. (Errõl és a Bihari Ízek Találkozójáról külön beszámolunk.) Az est sztárvendége Muri Enikõ volt, akit nagy rajongással vett körül az óriási tömeg és hatalmas ovációval, nagy tapssal jutalmazta mûsorát. Az egész rendezvény Lovas bállal zárult. – A Közösségi Ház és Könyvtár dolgozóinak, a Lovas Klubnak és az Önkormányzat dolgozóinak köszönhetõen mindenki nagyon jól érezte magát, és ez a rendezõk, a házigazdák lelkes, színvonalas munkájának köszönhetõ, amihez gratulálunk.

Cserép Imre tudósító

Fotók: - Cserép Imre és Bura Zoltán

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!