2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Januártól elektronikusan intézhetõk az építési engedélyekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-28 21:55:19
Budapest, 2012. június 28., csütörtök (MTI) – Januártól elektronikusan intézhetõk az építési engedélyek – közölte a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára csütörtökön egy budapesti szakmai tanácskozáson.

Szaló Péter elmondta: az építési engedélyezési eljárást a hatóságok már az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszer (ÉTDR) segítségével végzik, ezt megelõzõen azonban szeptember végéig módosul az építési törvény.

A június közepe óta a parlament elõtt lévõ építési törvény módosításhoz kapcsolódó végrehajtási rendeletek július közepén jelennek meg a tárca honlapján, és akkortól véleményezhetõk – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Az ÉTDR közel 90 százalékos uniós támogatású, összesen 1,1 milliárd forintos fejlesztés eredményeként, az e-közigazgatás részeként valósul meg.

A még fejlesztés alatt lévõ rendszert Varga Illés Levente, a tárcánál alakult munkacsoport képviseletében mutatta be. Az engedély iránti kérelem – a mellékleteivel együtt – ugyan továbbra is beadható lesz papíralapon is, de maga az ügyintézés elektronikusan folyik. A szakhatóságok is így nyilvánítanak véleményt, és ha az ügyfél maga is elektronikusan kezdeményezte az eljárást, akkor ugyan így nyomon is követheti azt.

Amint Szaló Péter fogalmazott: átláthatóak és jogszerûek lesznek januártól az építési engedélyezési eljárások.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!