2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kitörési pontokat keres a berettyóújfalui kórházForrás: eszaon
Utolsó módosítás: 2009-04-06 11:24:16
Hajdú-Bihar - A jövõben kiszeretnék használni a román határ közelségét, valamint a város termálvíz adta lehetõségeit.

Azzal, hogy Románia az Európai Unió tagja lett, a berettyóújfali kórház lehetõségei tovább bõvültek. Gyula Ferencné, a térség szocialista parlamenti képviselõje szerint mindezt erõsíti, hogy több erdélyi településsel is - például Nagyváraddal és Székelyudvarhellyel - igen jó kapcsolatot ápol Berettyóújfalu.

- Egyre több beteg jön át, akik ugyebár fizetnek. Ha a kórház a lehetõséget megadja számukra, akkor többet kereshet az orvos is, kivannak használva a mûszerek és a szakdolgozók zsebébe is több kerül -mondta Gyula Ferencné. Hozzátette: mindehhez fejlesztésekre lesz szükség, különösen az ízületi betegségek tekintetében. A politikus szerint a város gyógyvíz adta lehetõségével a kórház szolgáltatását erõsíteni kell, ugyanis mindezidáig nem történt meg.

- Szeretnénk a rehabilitációt úgy fejleszteni, hogy a rehabilitációs szolgáltatás egész csokrát tudjuk nyújtani a betegek számára, hiszen a pszichiátriai betegektõl kezdve a mozgásszervi betegségben szenvedõkig az emberek igénylik a rehabilitációt.

Az intézkedésekkel nagyobb forgalomra és több bevételre számítanak. A versenyképes szolgáltatás érdekében Gyula Ferencné további fejlesztéseket szorgalmaz, melyhez - ígérete szerint - minden tõle telhetõt megfog tenni.

Az elmúlt idõszakban egyébként a kormány közel 2,4 milliárd forinttal erõsítette a berettyóújfalui kórházat.

 

Támogatások - Fejlesztések:

A legnagyobb fejlesztés a Horn-kormány alatt valósult meg. Akkor ugyanis, mintegy 1,5 milliárdos támogatásból megújultak az osztályok, új berendezéseket vásároltak. Ezt követõen 790 millió forintos támogatásban részesült a kórház, melybõl további fejlesztéseket hajtottak végre. Ennek egyik legfontosabb pillére a sürgõsségi betegellátó osztály kialakítása volt. A kórház további 100 millió forintot pedig az intézmény struktúra átalakítására kapott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!