2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Milliós hamis ruhafogás Tarpán és ÁrtándnálForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-05 10:49:50
Ártánd – Több ezer hamis márkajelzésû pólót és fehérnemût találtak kedden éjszaka Ártándon egy Törökországból érkezõ és általános ruhanemûket szállító kamion rakterében – tájékoztatott szerdán Kupecz József regionális vám- és pénzügyõrségi szóvivõ.

Mint mondta, a teherjármû vezetõjét szúrópróbaszerû ellenõrzés buktatta le, a ruhák silány minõségûek voltak, a hamis márkajelzések viszont alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére. A több millió forint értékû illegális ruhát lefoglalták, s áru hamis megjelölése bûncselekmény miatt eljárást indítottak a kamionossal szemben.

Két helyszínen több mint 14 millió forint értékben foglaltak le hamisított ruházati terméket a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei Tarpa község belterületén ellenõriztek egy furgont, amely különbözõ ruházati termékeket szállított. A jármûvet vezetõ férfi elmondta, hogy a raktérben lévõ pólókat, nadrágokat és papucsokat Nyíregyházán vásárolta a piacon tovább értékesítés céljából. A NAV munkatársai megnézték a szállítmányt és feltûnt nekik, hogy több termék megszólalásig hasonlít egymásra, azonban mégis más világmárkák jelzéseivel vannak ellátva, de volt olyan papucs is, amelyen egyszerûen csak leragasztották a márkajelzést. A pénzügyõrök ezt követõen alaposabban megvizsgálták a szállítmányt és kiderült, hogy a termékek egytõl egyig hamis márkajelzéssel vannak ellátva, azok rossz minõségû hamisítványok.

Tegnap éjszaka Ártándon, egy Törökországból érkezõ és általános ruhanemûket szállító kamion esetében tartottak szúrópróbaszerû ellenõrzést a NAV munkatársai. A pénzügyõrök a kamion rakterében olyan védjeggyel ellátott ruhákat találtak, amelyeken egy egyszerû szemrevételezés alapján is látható volt, hogy azok anyagukban, kidolgozottságukban is silány minõségûek, viszont a rajtuk elhelyezett hamis jelzésekkel alkalmasak arra, hogy a vevõket megtévesszék.

Ezt követõen a pénzügyõrök tételesen átvizsgálták a szállítmányt és több ezer darab hamis márkajelzéssel ellátott pólót és fehérnemût találtak.

Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a két eset során megtalált több mint 8 ezer darab hamis ruházati terméket lefoglalták és áru hamis megjelölése bûncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.

NAV

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!