2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Élménypark épülne Sárándon, de a polgármester “nem engedi”?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-06 10:25:54
Sáránd - Élménypark épülne Sárándon, de a polgármester mulasztásai miatt egyelõre még az építési engedélyt sem tudta megszerezni a Hajdú Turisztikai Vendéglátó Kft. – állítja Varga András ötletgazda, a beruházó vállalkozás fejlesztési igazgatója.

A cégvezetõ 2009 nyarán megkereste az önkormányzatot a fejlesztési tervvel, melyet a település képviselõ testülete is támogatott. A fejlesztés megvalósítása céljából benyújtott pályázathoz a tulajdonos önkormányzat kizárólagos beruházási jogosultságot biztosított a kft. számára.

Nem tudott róla

2011-ben együttmûködési szerzõdést írtak alá, melyet követõen a településrendezési tervmódosítás is végrehajtásra került. Egy nappal azelõtt, hogy a képviselõ testület jóváhagyta volna a tervmódosításokat, Varga András egy szakhatósági egyeztetés során megtudta, hogy a polgármester a 12 hektáros fejlesztési területre csapadékvíz elvezetõ rendszert is tervezett. A beruházáshoz szükséges építési engedély megszerzését az is akadályozza, hogy az önkormányzat, a szomszédos szeméttelep felszámolásával érintett terület telekhatárát a korábbi megállapodástól eltérõen állapította meg.

Nem jutnak egyrõl a kettõre

- A polgármester idén januárban, az érvényes vízjogi engedély alapján pályázatot nyújtott be csapadékvíz elvezetés fejlesztésre, az engedély mára azonban hatályát vesztette, így ha nyerne a pályázatuk, akkor sem tudnák megvalósítani az élményparkkal párhuzamosan tervezett önkormányzati beruházást. A szabálytalan telekhatár változtatás viszont a mi építési engedélyünket továbbra is gátolja – bosszankodott Varga András. A vállalkozó szerint megoldás lenne, ha a telekhatárt visszaállítanák az eredeti állapotra. Varga András szerint a polgármseter ezzel szemben egyoldalúan kívánja módosítani az eredeti megállapodásban rögzített feltételeket, pedig erre csakis közös megegyezéssel volna lehetõsége.

– Az ügy kapcsán büntetõ feljelentést tettünk a polgármesterrel szemben és kértük a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalt, hogy vizsgálja ki a falu elsõ emberének felelõsségét.

Lapunk megkereste a polgármestert is, akik szintén feljelentést tett a rendõrségen, s mint mondta: amíg az ügy kivizsgálás alatt áll, nem kíván nyilatkozni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!