2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Gyermek Horgászverseny KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-07-06 11:06:13
Barátok a Halakért Sporthorgász Egyesület elõször szervezett Gyermek Horgászversenyt, ami nagyon jól sikerült, - tudtam meg Gólián Józseftõl az Egyesület elnökétõl . -

A versenyre 14 évnél fiatalabbak jelentkezhettek. Egy bottal, a boton egy horoggal, úszós vagy fenekezõ módszerrel lehetett horgászni. Tizenhat lelkes fiatal nevezett a horgászversenyre. A verseny fél kettõtõl este 6 óráig tartott, amely kürtszóval indult és kürtszóval fejezõdött be. Több család érkezett a versenyre, ahol a testvérek, szülõk a versenyzõk közelében voltak, mert így jobban szemmel tarthatták azt, aki versenyzett. Egy felõl azért, mert segíthettek, másrészt a víz, a tó az eléggé veszélyes is tud lenni, ha nem vigyáz az ember. A segítségnyújtás egyébként megengedett volt. Krucsó Zsolt szervezõ elmondta, hogy a gyermekek és a szüleik nagy izgalommal várták ezt a versenyt. Volt, akinek el kellett a segítség. mivel a szülõk közül, volt, aki nem mindig tudott segíteni. Ilyenkor a szervezõk, az egyesület tagjai segítettek. 18 óra után jött a mérlegelés. Itt aztán tetõfokára hágott az izgalom, a gyermekek izgatottan, tágra nyílt szemmel figyelték, ki mennyi halat fogott. Voltak, akik fenekezõ módszerrel nagyobb halakat szedegettek, de voltak, akik inkább úszós szerelékkel több kis halat fogtak ki. Minden gyerek a 4 órás versenyt türelemmel végig pecázta, ami még sok esetben felnõtt embernek is feladja a leckét. Dicséret illeti õket kitartásukért, versenyzésükért. Minden versenyzõ gyermek emléklapot kapott, amire ha ránéz biztosan szívesen gondol vissza elsõ versenyzésére, míg a legtöbb súlyú halat kifogó versenyzõk érmet és ajándékot kaptak. A legtöbb halat kifogó versenyzõt pedig különdíjjal jutalmazták. A díjakat a Komádi Körös Horgászbolt ajánlotta fel.

A verseny végeredménye:

A legtöbb súlyú halat fogók:  -  I. hely: Gólián Viktória        8700gr.

II. hely: Pénzes Petra         7190gr.

III. hely: Beregi Petra Zoé   5120gr.

A legtöbb halat fogók: -  I. hely: Gólián Viktória    44 db

II. hely Csizmadia Sándor      16 db

III. hely Pénzes Lacika            15 db

A gyerekek összesen 37.540 gr. halat fogtak.

Gólián József és Krucsó Zsolt elmondták, hogy köszönetet szeretnének mondani minden kis versenyzõnek az emlékezetes napért s remélik, hogy ennek a versenynek lesz folytatása, hiszen itt mindenki – anyukák, apukák, gyerekek – jól érezte magát. Külön köszönet minden szervezõnek, segítõnek, szülõnek, akik részvételükkel, munkájukkal hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához.

Cserép Imre

tudósító

Fotók: - Krucsó Zsolt és Gólián József

 

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: aifkosz (2012-07-06 19:59:10)

Öröm olvasni milyen bátrak és türelmesek ezek a gyermekek. Az eredmény beszél és az elégedett mosoly az arcokon, biztosan nagy élmény volt ez verseny a számukra. Jó látni a tiszta, gondozottVigyor környezetet is.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!