2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Híresen finom a bárándi kenyérForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-08 16:13:53
Báránd – Közel 60 éve ugyanazon recept alapján készítik a település finom kenyerét, nem feledik a kenyérsütés régi fogásait, ezért fesztiválon népszerûsítik, sütõversennyel megtoldva.

Az I. bárándi kenyérfesztiválon egyben Magyarország elsõ négykemencés kör alakú kemencéjének átadására, valamint a Múltunk Háza megnyitójára várták a község és a környék érdeklõdõit szombaton.

Az új kemence a falu közösségi rendezvényeit, valamint egyéni családi alkalmakat fog segíteni, míg a Múltunk Háza elnevezésû – régi plébánia – épület három évvel ezelõtt nyert uniós forrást a megújulásra – tájékoztatott Koroknai Béla szervezõ. A külsõ renoválást követõn szépen berendezték, néprajzi tárlat, falumúzeum kapott benne helyet.

Hozzászólások
Beküldte: giszke (2012-07-12 22:42:35)
Igen!A bárándi kenyeret én is nagyon szeretem.A nagyszüleim és szüleim is bárándi születésûek, így gyerekkoromban sokat nyaraltam Bárándon. Anno még elõjegyzésre adták a kenyeret, aki nem íratkozott fel idõben, sajnos nem kapott a finom kenyérbõl. Ha Bárándon járok, mindíg veszek nosztalgiából egy nagy kerek kenyeret. Tényleg ez Báránd egyik híressége. Debrecenben is lehet kapni, sajnos nem tudom mely boltok forgalmazzák. Ha valaki tudja, kérem írja meg a gmail címemre. Keressék és fogyasszák a finom bárándi kenyeret! Egészségére mindenkinek.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!