2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Astellas-díjat kapott kórházunk Intenzív OsztályaForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-11 13:22:35
A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztálya a 2012-es "Az év egészségügyi szakdolgozója" pályázaton a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara csoportos kamarai különdíját nyerte el.

 

Dr. Pete László orvosigazgató és Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet ápolási igazgató mint jelölõk, így méltatták a jelölteket: "Az Intenzív Osztály ápolói, akik nap mint nap életek megmentésén fáradoznak, az intenzív ápolás területén évtizedek óta kiemelkedõ szakmai teljesítményt nyújtanak. Munkájukat zárt ajtók mögött végzik, ami a betegek és hozzátartozók számára csak akkor válik láthatóvá ha az osztályra súlyos, életveszélyes állapotban kerülnek. Az ápolóink munkáját az emberségesség, az empátia, a segíteni akarás jellemzi, és a nagyfokú szellemi és fizikai igénybevétel ellenére is mindig jut egy jó szó, simogatás a rájuk bízott betegeknek, egy bátorító pillantás az aggódó hozzátartozóknak. Szakmai ismereteik széleskörûek, melynek bõvítésére minden továbbképzési fórumot igénybe vesznek, továbbá házi tudományos referátumokon osztják meg tapasztalataikat, mely az evidenciákon alapuló ápolás gyakorlatát elõsegíti. Az intenzív ápolók csapata lelkesedésével, rátermettségével öregbíti intézményünk jó hírnevét, amiért méltán lehetünk büszkék mindannyiukra."
Rövid háttérinformáció a pályázatról:
A tavaly elsõ alkalommal meghirdetett „Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója” pályázat sikerén felbuzdulva az Astellas Pharma, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2012 februárjában  ismét nemes versengésre hívta a szakma gyakorlóit. A pályázat legfõbb célja továbbra is a  kiemelkedõ emberi és szakmai teljesítmények felkutatása és nyilvánosság elõtti elismerése maradt. A jelölési kör az elmúlt évhez képest jelentõsen bõvült: ettõl az évtõl jelölteket már nem csak a fekvõbeteg-ellátás, hanem mellette az alapellátás, a járóbeteg-ellátás és a helyszíni sürgõsségi ellátás szakterületérõl is lehetett állítani. A 2012-es pályázat jelölési idõszakban összesen 119 egyéni és 50 csoportos felterjesztés érkezett be.
Az ünnepélyes díjátadó 2012. július 7-én, a budapesti Mûvészetek Palotájában, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara Diplomaátadó Ünnepségének keretében volt.

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!