2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Jó, ha civil szervezõdések ötletekkel bombázzák a várostForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-12 10:50:39
Mint már korábban arról többször beszámoltunk, páratlan esemény elõkészületei folynak Berettyóújfaluban. Mivel a rendezvény fõtámogatója Berettyóújfalu Város Önkormányzata, ezúttal Muraközi Istvánt, városunk polgármesterét kérdeztük.

Hogyan talált egymásra az Önkormányzat és a szervezõgárda?

Papp Zsolt - aki a találkozó megálmodója és motorja -  régi ismerõsöm, ráadásul van családi kötõdés is, hiszen a Szélsõ Érték zenakar basszusgitárosa a sógorom. Zsolt keresett meg azzal az ötlettel még 2009-ben, hogy Szegi község mellett - a Bodrog partján- egy ifjúsági találkozót szerveznek és szeretné, ha én is részt vennék az eseményen. Családommal együtt élményekben gazdag 2 napot töltöttünk a táborozókkal és elhatároztuk, amennyiben lehetséges, Berettyóújfaluban is megpróbálkozunk egy hasonló találkozóval.

Melyek azok az értékek, amelyek miatt úgy döntöttek, hogy a város a rendezvény mellé áll?

Ha valaki végigböngészi a programokat láthatja, hogy azok rendkívül változatosak. A különbözõ korú és érdeklõdésû látogatók mind megtalálhatják a nekik tetszõ programokat. A közelben levõ csónakázó tónál, vagy a Bihar Termálligetben kipihenhetik a találkozó fáradalmait. Hosszú évek óta azért küzdünk, hogy az itt élõ - itt tanuló - fiatal korosztálynak szórakozási lehetõséget nyújtsunk. Ezért jó, ha civil szervezõdések, egyesületek ötletekkel "bombázzák" a várost, hogy minél több programot tudjunk megvalósítani.

Milyen módon támogatja az Önkormányzat a programsorozatot?

Az Önkormányzat nyújtotta be a pályázatot. A szervezõkkel közösen a hivatal munkatársai állították össze a programokat, készítették el a költségvetést. A pályázat sikeres elbírálását követõen pedig abban kellett segíteni, hogy a város megfinanszírozza a hétvégét. A pályázat ugyanis utófinanszírozású, tehát utólag fizetik ki a felmerülõ költségeket. Ugyanakkor a helyszínt is a város biztosítja, mint ahogyan az elõkészítésben is oroszlánrészt vállaltunk. Örömmel támogatjuk a találkozót, hiszen az, hogy fiataljaink itt helyben jól érezzék magukat, mindannyiunk számára fontos. Csak jöjjenek el minél többen!

Mit gondol Polgármester úr, hagyománnyá válhat esetleg ez a rendezvénysorozat az idõk folyamán?

Szerintem minden település azon dolgozik, hogy egy-egy rendezvény hagyománnyá váljon és neve jól bevésõdjön az idelátogatók tudatába. Ezért állunk minél több ilyen kezdeményezés mellé, hogy ne innen kelljen elmenni annak aki jól szeretné érezni magát, hanem minél többen hozzánk látogassanak el. Berettyóújfalu egyre jobban felkészült az ilyen rendezvények fogadására. Egyre szebb a város, megújult a fõtér, a strand több ezer vendéget fogad, a vendéglátásból élõk igényes üzletekkel, panziókkal várják az idelátogatókat. Tourinform irodát nyitottunk, nemsokára kerékpárút köti össze Berettyóújfalut Nagyváraddal. Kiváló minõségû gyógyvízzel rendelkezünk, országos hírû orvosi ellátással. Ez mind arra vár, hogy kiaknázzuk az ebben rejlõ lehetõségeket, például egy  Szélsõ Érték Találkozóval.

Tervezik-e más programsorozatok támogatását az év más idõszakaiban?

Eddig is hagyomány már városunkban a Majális, a Városnapi rendezvénysorozat, a Magyar Kultúra-napi rendezvények vagy akár az augusztus 20-i programokat is említhetném. Ezeket kiválóan egészítik ki azok a programok, amelyek rengeteg látogatót vonzanak, de esetleg nem kimondottan városi rendezvények. Ide sorolhatom a Bihari Számadó Napokat, az idén elõször megrendezett Magyarnóta estet vagy a Múzeumok Éjszakáját, amely ez évben - a "Mézelõdjünk együtt" kisérõrendezvénnyel együtt- közel ezer vendéget vonzott. Szeretnénk ha a Mézfesztivál jövõre egy teljes hétvégén önállóan megtöltené a Szent István teret.

Személyesen is kilátogat a találkozóra?

Mivel mint fõvédnök én nyitom meg a rendezvényt, tréfásan azt mondhatnám, nélkülem meg sem kezdõdhet a fesztivál. De félre a tréfával, természetesen sokat leszek kint, hisz egyrészt érdekelnek a programok. Zenében egyébként is "mindenevõ" vagyok, már ha élõ zenérõl van szó és nem playback-rõl. Itt ez a veszély nem fenyeget. Emlékszem az én fiatalkoromban - mely még az elmúlt évezredben volt - legalább Pusztavacsig kellet menni, hogy hasonló fesztivált találjunk. Szeretnénk, ha minél több elégedett fiatal lenne, mert akkor nyugodtan szervezhetnénk a következõ fesztivált. A szervezõkön biztos nem fog múlni, most már csak a jó idõben kell bízni. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek a munkáját, a pályázat megírásától kezdve az elõkészítésig.

Látogassanak ki minél többen, érezzék jól magukat!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!