2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Aratófesztivál MagyarhomorogonForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-07-13 07:32:26
A Szabadidõközpontban került megrendezésre az Aratófesztivál.  A helyi lakosokon kívül részvettek a rendezvényen a környezõ településekrõl érkezõk is. Bár rekkenõ hõség volt, de a kiváló szervezésnek köszönhetõen a sátrak árnyékában ez elviselhetõ volt és a sport – és kulturális programok is üdítõen hatottak.  

 

Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere a „sátrak tengerében”. Varga Sándor komádi lakos lovas hintaján sétakocsikázást is lehetett tenni. Elõször Csongrádi Gergelyné a fesztivál „szóvivõje”, konferanszié köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót a polgármester asszonynak.

Köszönet az aratóknak, a támogatóknak - mondta köszöntõjében Barabás Károlyné polgármester asszony, aki köszöntötte a fesztivál részvevõit, a megjelent vendégeket, köztük Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõt, a környezõ települések polgármestereit, képviselõit és a kulturális csoportokat. Elmondta, hogy Magyarhomorog számára a szalma ma már „nagy kincs”, hiszen a hat éve elkezdett program keretében az alternatív fûtéshez a szalma is nagyban hozzájárul. Köszönet hát mindazoknak, akik a szalmákat felajánlották, bálázták. Beszéde végén megköszönte a rendezvény szervezõinek, a támogatóknak a segítséget a fesztivál lebonyolításáért, szervezéséért.

A fesztivál megnyitása elõtt Erdélybõl Barátkáról érkezõ Barabás család (nyolcan voltak) tettek állampolgársági esküt a polgármesteri hivatalban. Õket is köszöntötték a rendezvényen, majd átadták a meghirdetett versenyek díjait.

Horgászverseny: - I. Cseke Lajos, - II. – Ifj. Bodnár Mihály, - III. Csóka János.

Fociverseny: - I. – TUPI-TO csapat, - II. – BMT csapat, - III. – KSE csapat.

Fõzõverseny: - I. – Komádi Szociális Otthon csapata, - II. – Körösszegapáti-Magyarhomorog Körjegyzõség csapat, - III. – Magyarhomorogi Házi gondozók csapata.

Az eredményhirdetés után a kulturális csoportok bemutatói következtek.  A házigazdák részérõl bemutatkozott a Kék Naplemente Népdalkör, Õszi Csalogató Néptánccsoport, Moderntánc csoport. Komádiból Bagdi Gyula és felesége nótacsokorral, a Komádi Városi Népdalkör, az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub népdalcsokrokkal mutatkoztak be. Komádiból voltak tánccsoportok is – Bihari Tánccsoport, „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub néptánccsoportja, Komádi Fogyatékosok Otthonának tánccsoportjai, és volt hastánc is. Vésztõrõl is érkezett egy Mazsorett csoport. A csoportok bemutatkozását a nagy létszámú közönség nagy ovációval, vastapssal jutalmazta. A kulturális bemutatók szünetében a polgármester asszony köszöntötte az újszülötteket is. Ezután következett a tombolasorsolás, melynek fõdíja egy borjú volt. A tombolasorsolás után az est sztárvendégei léptek fel nagy sikerrel: - PETI JUNIOR, és a Dupla KáVé. A Dupla KáVé sikeres szereplésük végén ajándékot adtak át Barabás Károlyné polgármester asszonynak és Csongrádi Gergelyné TELEHÁZ vezetõjének. Magyarhomorog, az Aratófesztivál kitûnõre vizsgázott.

A fesztivál bállal zárult, amelyen hajnalig Bokor Gyula zenekara szolgáltatta a talpalávalót.

/A fesztiválról nagyon sok felvétel készült, amelyek megtekinthetõk és megvásárolhatók Bura Zoltán – Komádi Fõ utcai számítástechnikai üzletében./

Cserép Imre

tudósító

Fotók: - Cserép Imre és Bura Zoltán

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!