2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Garanciális javítások zajlanak a 42-47-es utakon Forrás: berettyóhir.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-17 09:18:20
Az elmúlt napokban több olvasónk is megkereste szerkesztõségünket azzal a kérdéssel, miért korlátozzák drasztikusan a sebességet a 42-es és 47-es utak egyes szakaszain , meddig fog tartani ez a korlátozás és mérik-e a gépjármûvek sebességét az említett helyeken.
Az illetékes Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. kérésünkre elmondta:
A NIF Zrt. megbízásából Colas-Út Zrt. garanciális javítási munkálatokat végez a 42-es és 47-es úton. A munkálatok következtében sebességkorlátozást kellett bevezetni. A 2006-2007-ben elkészült 42-es fõút Püspökladány - országhatár és 47-es fõút Debrecen - Berettyóújfalu közötti szakasz burkolaterõsítését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. indította, a NIF Zrt. a fejlesztést késõbb vette át. A garanciális idõszak 60 hónap alatti javításokat végezte el az elmúlt hetekben a kivitelezõ Colas-Út Zrt.
A javítás folyamán egy bitumennel kevert zúzott köves anyagot vittek fel az évek alatt megrongálódott aszfaltra, azonban a magas hõmérséklet miatt utóbbi megolvadt, ezt a kivitelezõnek a garanciális munkálatok keretében ki kell javítania. A kivitelezési munkálatok és a kavicsfelverõdések elkerülése érdekében sebességkorlátozást kellett bevezetni az érintett szakaszokon. A korlátozás betartásával a jármûvek nem sérülnek, az esetleges kárigénnyel a Colas-Út Zrt-hez kell fordulni.
A munkálatok ellenõrzésének helyszíni bejárása kapcsán a kivitelezéskor történt hibákat a független mérnök megállapította, melyeket a Colas Út Zrt-nek szerzõdés szerint ki kell javítani. Az ismételt beavatkozás várhatóan július hónapban zárul. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. felszólította a kivitelezõt a munkálatok mielõbbi és megfelelõ minõségben történõ teljesítésére.
A sebességméréssel kapcsolatban nem hivatalos forrásból annyit sikerült megtudnunk, a rendõrség munkatársai kellõ toleranciával kezelik ezt a mindenki számára kényelmetlen állapotot, de ez nem jelenti azt, hogy az említett szakaszokon nem kell traffipaxra számítani .
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!