2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újra „szárnyal” a MezõsasForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-04-15 16:10:41
Címkék: Sport, Mezõsas, sport, foci
Hajdú-Bihar – Húsvét ide vagy oda, szombaton és vasárnap újra fûre léptek a megyei focisták, és bizonyították, hogy érdemes kilátogatni meccseikre.

A megyei elsõ osztály egyetlen döntetlent hozó mérkõzést tartogatott a hét végére. Az Ebes–Hajdúnánás találkozó 2–2-vel ért véget. A HAON Kondora Józsefet, a Hajdúnánás edzõjét kérte, hogy értékelje a látottakat.

– Az elsõ félidõben okosan, taktikusan játszottunk, jól kihasználtuk az Ebes hibáit, annak ellenére, hogy mi sem nyújtottunk maximális odafigyelést, mert már rögtön az elején, az elsõ tíz percben védekezési hibát ejtettünk.

Összességében viszont nagyon örülök, hogy meg tudtuk menteni legalább az egy pontot – nyilatkozta.

Ha egy pillantást vetünk a tabellára, láthatjuk, hogy Ebes a megye I-ben épp a 7. pozícióban van, míg jelenlegi ellenfele, a Hajdúnánás a 14. helyre „játszotta” magát. – A döntetlent reális eredménynek látom, úgy érzem, két hasonló kaliberû csapat mérte össze erejét, és mindketten kölcsönösen kihasználtuk a másik adódó hibáit – mondta a tréner.

A kiesés határán

A megye II-es déli csoportban játszó Mezõsas – úgy tûnik – „szárnyra” kapott. Már a múlt héten is meglepõ döntetlent hozott a tabellán így harmadik helyre csúszó Kismarja ellen, most pedig sikerült hazai terepen megvernie 2–1-re a Pocsaj alakulatát.

– Úgy gondolom, megérdemelten gyõztünk. Nagyon jó napot fogtunk ki, sok játékosunk volt ragyogó formában, így könnyen kerülhettünk a vendégek fölé – értékelte a meccset Kenéz Zsolt, Mezõsas edzõje.

Az alakulat jelenleg a kiesés határvonalán egyensúlyoz; de úgy tûnik, innen talán még felfelé is vezethet az út. – Igazából nem motivál minket az utolsó hely elkerülése, ha nem is esünk ki, elképzelhetõ, hogy akkor is átmegyünk a megyei harmadosztályba – nyilatkozta.

6–0-s hazai gyõzelem

A déli csoport utolsó helyen lévõ csapata mellett az északi csoport ranglistájának végén játszó Egyek is brillírozott; a Fülöp ellen 6–0-ás végeredményt ért el.

Meglepetés volt ez, mert a Fülöp rendelkezik jobb mutatókkal; a maga 18 pontjával a 8. helyet õrzi. Juhos Gyulától, az Egyek edzõjétõl kérdeztük, mi a jelenlegi vereség oka.

– Rossz napot fogtunk ki. Nem tudtunk folyamatos játékot kialakítani, ezzel szemben az Egyek rettentõen bizonyítani akart, és ennek meg is lett az eredménye: 6 gól. Nem ítéltem könnyûnek a találkozót, bár bíztam a gyõzelemben. Ez most sajnos nem jött össze.

Egy-

két ember a csapatunkból dekoncentrált volt, így támadási felület nyílt rajtunk, amit a házigazda azonnal ki is használt. Egy jól futballozó csapat vendége voltunk, õk most motiváltabban játszottak. Sajnos játékosaim nem hittek magukban – mondta el az edzõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!