2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Magyar garázscég sikere az amerikai ingatlanpiaconForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2012-07-26 09:53:48
Már régóta nyakunkban lóg a 3D technológia, rengeteg területen köszön ránk, gondoljunk csak az Avatar címû filmre. Az egyik kezdõ magyar cég, a Real5D San Franciscoban most kiugró fejlesztéssel állt elõ, ami az ingatlanpiacon hozta meg a sikert. A cég nem idehaza lett ismert, odakint viszont 1,2 millió dolláros befektetés fogadta. Segítségükkel virtuális sétát tehetünk bármely eladó ingatlanban, ráadásul az ügynök is elkísér.

A magyar Faragó Balázs által alapított Real5D cég a napokban nyert meg egy rangos fejlesztõi versenyt az Egyesült Államokban, így valószínûleg ez is segített abban, hogy kezdõ (startup) vállalkozásként pillanatokon belül friss befektetõi pénzt és vállalkozó társakat talált az oldalán. Faragó Balázs fejlesztése az ingatlanügynökök hosszú dilemmájának vet véget azzal, hogy akár már az ingatlan megépülése elõtt lehetõséget nyújt a vevõnek arra, hogy virtuális sétát tegyen a leendõ lakásában. Eddig ugyanis az volt a gyakorlat, hogy az ingatlanügynökök maximum megmutatták az alapterveket, 3D modelleket, illetve videókat mutattak az ingatlanokról. Ennek Faragó fejlesztésével vége van, a cég megoldása sokkal összetettebb, mint az eddigiek. Faragó, aki egyébként a magyar ingatlanpiacon is vezetõ pozíciót töltött be, úgy véli, hogy az eddigi technikák elavultak.

Az õ cége, a Real5D-technológiával azt oldotta meg a cég, hogy a 3D-felvételeket, az alaprajzot virtuális túrává alakítják, így a leendõ vevõ gyakorlatilag bebarangolhatja a lakást. Ráadásul ha egy ingatlan felkerül az oldalra, akkor a látogató egy sor eszközt kap a látvány tervezéséhez, aminek használatára semmilyen komoly képesítésre nincsen szükség. Ha valaki egyszer letöltötte az alkalmazást, akkor onnantól lehetõsége nyílik, hogy több ingatlant is végigjárjon együtt az ingatlanügynökkel az avatárjaikon keresztül, de valós idõben és fõleg valós körülmények között. A technológiát Magyarországon fejlesztették, de az amerikai DoubleRock adott pénzt (1,2 millió dollárt) a megvalósításhoz, így egy újabb magyar fejlesztést búcsúztathatunk, egyben üdvözölhetjük az Egyesült Államokban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!