2024. április 24. Szerda, György.
 
Rablás elkövetõjét fogták el Nagykerekiben a rendõrökForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-01 16:51:57
A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Biharkeresztesi Rendõrõrsének járõrei kedd este elfogták Nagykerekiben egy rablás elkövetõjét, aki az elfogása elõtt közvetlenül baromfikat tulajdonított el egy családi ház udvaráról.

A rendelkezésünkre álló adatok szerint egy 45 éves férfi (nagykereki lakos) miután a Biharkeresztesi Rendõrõrsön egy büntetõügyben gyanúsítottként kihallgatták és elengedték, Nagykereki településen egy családi ház udvaráról kacsákat kísérelt meg eltulajdonítani. A ház lakói azonban megzavarták, így onnan elmenekült. Ezt követõen egy másik ház udvarára is bement, ahol az ólban tartott baromfik közül 4 tyúkot és 2 kakast a nála lévõ zsákba rakott. Az állatok által keltett zajra a ház tulajdonosa (85 éves nõ) kiment az udvarra és meglátta az ólban tartózkodó elkövetõt. Az állatok megtartása érdekében többször rászólt a férfire, aki azonban cselekményét tovább folytatta, majd a sértettet többször meglökte, hogy el tudjon menekülni a zsákban lévõ szárnyasokkal. A zajra a szomszéd ház lakói is felfigyeltek, akik a (sértett) idõs hölgy segítségére siettek. Eközben az elkövetõ az ellopott állatokkal a helyszínrõl elmenekült.

A Biharkeresztesi Rendõrõrs járõrei, ahogy tudomást szereztek a bûncselekmény elkövetésérõl, azonnal megkezdték az elkövetõ felkutatását. A menekülõ férfit a járõrök pár perccel késõbb a bûncselekmény helyének közelében elfogták, majd elõállították a rendõrõrsre, ahol gyanúsítotti kihallgatása megtörtént. A kihallgatást követõen õrizetbe vételére került sor.

A 85 éves hölgy a cselekmény során nem sérült meg, azonban a történtektõl rosszul lett, ezért õt a mentõk a kórházba szállították.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Biharkeresztesi Rendõrõrse folytatja le a nyomozást, rablás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A bûncselekmény két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel sújtható.

Kovács Károly r. százados
Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Sajtószolgálat

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!