2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Furta-Zsákai Vata Törzs íjász csoportForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-08-04 11:47:22
A Vata Törzs íjász csoport 2009-ben alakult. Céljuk a hagyományõrzés, õseink íjászatának, harci „modorának” bemutatása, versenyek lebonyolítása. Jelenleg 19-en vannak. A csoport életkorskálája a 10 évesektõl egészen az idõs korig terjed, tehát a bemutatókon ott vannak a gyermekek, (fiúk és lányok) a férfiak és nõk. A csapatvezetõ: Nánási Imre, technikai vezetõ: - Molnár József, a csapat fotósa pedig Lieszkovszky Veronika.  

- Nagyon sok helyen felléptek már, többek között ott voltak Debrecenben a gyermeknapon, de ott voltak Bakonszegen, a Kemencés napon, Express napon, Fülöpi Falunapon, Hortobágyon a Hídi - vásáron, a Pásztorkutyások, pásztorok találkozóján, Kerecsenen, Bihartordán, Berettyóújfaluban, legutóbb pedig Komádiban a Régiós Nyugdíjas Találkozón.

Komádiban a Régiós Nyugdíjas Találkozón nem csak bemutatót tartottak Nánási Imre, Horváth Károly és Molnár József vezetésével, hanem segédkeztek az íjász verseny lebonyolításában is.

Az csapat bemutatóján a következõ íjászok vettek részt: - Horváth Károly, Nánási Imre, Fejes Gyuláné, Fejes Gyula, Molnár József, Hajdúné Gajda Katalin, Gál István, Fodor Zoltán, Fodor Zoltánné, Fodor András, Balogh Mária, Szilágyi Szilveszter, Képes Ákos, Liszkovszky Veronika.

A Régiós Nyugdíjas Találkozón az íjász verseny helyezettjei: - I. – „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub 1-es csapata Komádi, II. – Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület 3-as csapata, III. – Nagyszalonta Magyar Nyugdíjas Szövetség csapata.

A Vata Törzs íjász csapat õseink viseletében jelennek meg mindig és szívesen mennek bárhová, ahová hívják õket.

Legközelebb a Komádi Városnapon augusztus 11-én láthatjuk õket délután 15 órától 18 óráig. Ez idõ alatt lesz a bemutatójuk és az íjász verseny.

Cserép Imre

tudósító

/Fotók: - Cserép Imre, Lieszkovszky Veronika/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!