2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az idén nem utaztunk, törlesztettünkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-06 09:17:08
Borsod-Abaúj-Zemplén – „Drasztikusan visszaesett az idegenforgalom, mind a belföldi, mind a külföldi.”

Mivel augusztus eleje van, a nyári utazási szezonnak vége, arra voltunk kíváncsiak, hogy az utazási irodák kezdik-e akciózni az utakat. De amikor ezt a kérdést feltettük a szakembernek, érdekes választ kaptunk: annyira visszaesett a turizmus, az utazási kedv, hogy az utazási irodák már fõszezonban is akciózni kényszerülnek.

„Az emberek többsége a hitelek végtörlesztésére kaparta össze az utolsó megtakarított pénzét, és ez érezhetõ az idei utazási kedven” – ezt Bárdos István, a Szervíz utazási iroda vezetõje mondta. Hozzátette: és persze vannak olyanok, akik a pénztelenség miatt nem utaznak, nem utaztak az idén sehova.

A szakember arról is beszélt, hogy az utazási piac háromfelé szakadt: létezik egy tehetõsebb réteg, amely elsõsorban a Török riviérát választja úticélul. Vannak azok, akik az olcsó, buszos, tengerparti utakat keresik, a szakember ezt tömegturizmusnak hívta. Õk Görögországba utaznak – tette hozzá. És lenne a középréteg – folytatta -, de úgy tûnik, ez a réteg az idén megszûnt, vagy legalábbis nem jelenik meg az utazási irodák kuncsaftjai között.

Ultra last minute

Melyek voltak az idei sláger utak? „Fõleg az olcsóbb utakat keresik az utazni vágyók. Mostanában a legnépszerûbbek azok az ajánlatok, melyeket 2-3 nappal az indulás elõtt lehet lefoglalni. Ezek között lehet találni jó árú ajánlatokat” – tudtuk meg.

Azt azonban hangsúlyozta: „Még csupán a fõszezon közepén vagyunk, nem kellene lehúzni a rolót.”

Mi a helyzet a belföldi utakkal? „Ezzel kapcsolatban érdekes folyamat indult el az utazási irodákban, a belföldi utak kikerültek a látókörünkbõl. Az utazók többsége ezeket ugyanis fõleg interneten foglalja le.

A kispénzûek a Balatonhoz mennek, akik tehetik azok pedig hosszúhétvégékre wellness szállókban pihennek” – válaszolta. Hozzátette: a tömegturizmus egyébként is lassan kikerül az utazási irodáktól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!