2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Csökkentenék az állati termékek áfájátForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-06 12:46:51
Nem halogatható tovább az élõ állatok és állati termékek áfájának csökkentése a Magyar Állattenyésztõk Szövetsége (MÁSZ) szerint – írja a Magyar Hírlap hétfõi száma.

A MÁSZ szerint az utóbbi idõben az állattenyésztés valamennyi ágazatában súlyos helyzet alakult ki. Csökkent az állatállomány és a sertés felvásárlási ára, a takarmányárak viszont az egekbe szöktek. Jelenleg az év eleji szinten állnak a sertésfelvásárlási árak, holott idõközben a takarmányköltségek harminc százalékot meghaladó mértékben emelkedtek, márpedig ez teszi ki a hizlalás költségeinek a hetven százalékát.

A MÁSZ úgy véli, nem halogatható tovább az élõ állatok és állati termékek (hús, tej, tojás) áfájának csökkentése, az áfakulcsot legalább tizenöt százalékra kell levinni. Emellett fel kellene gyorsítani az állattenyésztési támogatás kifizetésének folyamatát. A szervezet arra is kéri a kabinetet, hogy kormányzati eszközökkel, állami garanciával, kezességvállalással növelje a bankok hitelezési hajlandóságát. Ezen intézkedések nélkül félõ, hogy tovább zsugorodik Magyarországon az állattenyésztés, és vidéki munkahelyek százai szûnnek meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!