2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Most tényleg megbüntetik, aki nem szavaz?Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-07 09:22:28
Nem csökkenti a korhatárt a választási eljárásról szóló törvényben a Fidesz, és az is kizártnak tekinthetõ, hogy az elõzetesen feliratkozó, de a választástól távol maradó polgárokat eltiltsák a következõ voksolástól. Az még kérdés, hogy más módon büntetik-e majd õket - mondta a Magyar Nemzetnek a Fidesz szakpolitikusa.

Gulyás Gergely a lap megkeresésére közölte: nincs szó arról, hogy fél évvel csökkenteni akarná a választójogi korhatárt a Fidesz, 2014-tõl továbbra is csak a nagykorú magyar állampolgárok voksolhatnak majd. Ezzel cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint az is elõfordulhat, hogy a 18 évesnél fiatalabbak is részt vehetnek majd a választásokon.

 

A fideszes politikus azt viszont elképzelhetõnek tartja, hogy azok a 18 év alattiak, akik a feliratkozás lezárása után, de még a választások elõtt válnak nagykorúvá, részt vegyenek az elõzetes regisztrációban.

 

Azt, hogy a voksolástól távol maradó polgárokat úgy szankcionálják, hogy elveszik tõlük a következõ választáson való részvétel lehetõségét, kizártnak nevezte. Mint mondta, nincs végleges döntés azzal kapcsolatban, legyen-e valamilyen következménye - például pénzbüntetés - annak, ha valaki elõzetesen feliratkozott a névjegyzékbe, de a választáson nem adja le szavazatát. A lap úgy tudja, hogy ennek, illetve a többi részletszabálynak a véglegesítése is a szeptemberi kihelyezett sárvári Fidesz-KDNP-frakcióülésen történhet meg.

 

Orbán Viktor július végén, a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogybevezetik az elõzetes választási feliratkozást. Ennek értelmében csak az vehet részt az országgyûlési választásokon, aki részvételi szándékát elõre jelzi.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!