2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Színes falunap SáponForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-12 21:53:29
Sáp – A falunap egy olyan nap, amely a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetõsége és ünnepe. Benamy Sándor író és Bojtor Imre magyar nóta énekes szülõfaluja szombaton rendezte meg hagyományos falunapját.

A helyi önkéntes tûzoltók zenés ébresztõjét követõen a községi sportpályán gyermekprogramok, kispályás labdarugó mérkõzések, kézmûves játszóház, kirakodó vásár, bográcsos fõzõ verseny, a helyi hagyományõrzõ lovas egyesület bemutatója várta a bihari falu lakóit. A falunap résztvevõit köszöntötte Kocsis Róbert a megyei közgyûlési alelnöke.

Koraeste a település rendezvényterén folytatódott a falunap, ahol a kis sárréti falu lakói elõtt Karacs Imre polgármester felidézte gazdag történelmi múltjukat, emlékezve a Zsigmond királytól kapott nemesi kiváltságaikra, majd megfogalmazta az élni akaró mai Sáp feladatait is. Az esti mûsorban felléptek az óvodások, iskolások a mûvészeti iskolások, a nyugdíjas klub tagjai. Sokan énekeltek együtt a Bojtor Imre szerezte nótákat is elõadó Bojtor Imre Magyar Nóta-és Népdalkörrel.

A falu napját nótaest és a késõ este lézer show zárta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!