2024. április 19. Péntek, Emma.
 
50. házassági évfordulós házaspárok köszöntése KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-08-14 11:03:55
  Már hagyománnyá vált Komádiban, hogy az ötvenedik és hatvanadik házassági évfordulós házaspárokat a Városnapon köszöntik. Így történt ez legutóbb is 2012. augusztus 11-én. 10 házaspárból sajnos csak négy volt jelen e nemes és kiemelkedõ rendezvényen.  

 

A Himnusz elhangzása után Szabóné Krucsó Andrea anyakönyvvezetõ köszöntötte a megjelent házaspárokat, hozzátartozóikat, a megjelent vendégeket. Ezután egyenként szólította a házaspárokat – Szücs Antal – Nyekita Erzsébet, Krucsó István - Szûcs Eszter,

Seprenyi Gergely – Tar Margit Rebeka, Vas Sándor – Máté Erzsébet -, akik újból hûséget esküdtek egymásnak, aláírásukkal és a tanúik aláírásával megerõsítve azt. Mind a négy házaspár 1962-ben kötött házasságot. Egy házaspár Vas Sándor – Máté Erzsébet Mezõkovácsházáról utazott Komádiba, hogy ismét megerõsítsék házassági esküjüket.

Az anyakönyvvezetõ után Tóth Ferenc polgármester köszöntötte a párokat. – Önök mindannyian városunkban 1962-ben kötöttek házasságot. Azóta eltelt két emberöltõ, Jóval-rosszal, egészséggel és betegséggel, Örömmel-ünnepekkel bizony sokszor szomorúsággal is. Valamennyien a fogadalmukhoz híven kitartottak egymás mellett, pedig nem könnyû évtizedek állnak mögöttük.

Azóta generációk nõttek fel, megváltozott a világ, de nem lettek könnyebbek a mindennapok és ezért is tiszteletre méltó az Önök kitartása egymás mellett. Ez a kitartás egyben példamutatás is kellene, hogy legyen a mai fiatalok számára, akik közül sokan hamar megfutamodnak és inkább a külön életet, a válást választják az elsõ nehézségek láttán.

Komádiban hagyomány az 50. házassági évfordulójukat ünneplõk köszöntése. Egy olyan hagyomány, amellyel városunk elismeri és megköszöni, hogy itt kötöttek házasságot és napjainkban is együtt élnek. A kutatások kimutatták, hogy akik hosszú házasságban élnek azok tovább élnek, egészségesebbek a magányosoknál. Ezt ismerte fel a Nemzeti Erõforrás Minisztérium, amikor meghirdette a több mint 40 éve együtt élõ házaspárok számára azt a pályázati lehetõséget, hogy írják le, hogy mi erõsítette a házassági köteléket, mi segítette át a házaspárokat az érzelmi hullámvölgyeken, nehezebb társadalmi, történelmi idõszakokon, mi tette a házasságot tartalmassá, az összetartozás-érzést magától értetõdõvé. -

Beszéde legvégén a polgármester jó egészséget és hosszú boldog éveket kívánt a házaspároknak és családtagjaiknak.  A köszöntés után ajándékokat adtak át az ünnepelteknek, majd a polgármesteri hivatalban megvendégelték õket és hozzátartozóikat.

Öröm volt látni az idõs arcokon a meghatódottságot és azt a boldogságot, hogy ennyi idõ után is mennyire szeretik egymást.

Cserép Imre

tudósító

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!