2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Százharminccal száguldott lakott területenForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-04-28 10:05:14
A három napos ellenõrzés során összesen 2 büntetõfeljelentést, 98 szabálysértési feljelentést tettek kollégáink. 928 alkalommal sebesség túllépés, 56 esetben, pedig egyéb szabálysértés miatt közigazgatási eljárást indítottak. A 2009. április 20-ai,21-ei és 22-ei TISPOL ellenõrzés mérlege.

A TISPOL Operational Group éves ellenõrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány európai szintû végrehajtására 2009. tizenhetedik hetében került sor, mely a sebességtúllépés ellenõrzésére terjed ki.
A Magyar Köztársaság rendõrsége is részt vett a TISPOL „European Operation Speed” ellenõrzés végrehajtásában.

Elsõsorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépõ jármûvekre terjedt ki az a hazánkra is vonatkozó nemzetközi közúti ellenõrzés, amely természetesen az egyéb közúti szabálytalanságok prevenciójára is koncentrált, illetve, a gépjármûvek mûszaki állapotának fokozott ellenõrzésére, melyet a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együtt hajtottak végre.

Az ellenõrzésben Hajdú-Bihar megyében több mint  200 rendõr vett részt, munkájukat a polgárõrök, közlekedési ellenõrök, és katasztrófavédelmi ellenõrök segítették.

 

Ittasságot 2126 esetben ellenõriztek, a szonda 8 esetben színezõdött el. Ittas vezetés miatt 4 esetben vettek el vezetõi engedélyt.
A három napos ellenõrzés során összesen 2 büntetõfeljelentést, 98 szabálysértési feljelentést tettek kollégáink.

928 alkalommal sebesség túllépés, 56 esetben, pedig egyéb szabálysértés miatt közigazgatási eljárást indítottak.

672 fõvel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, melybõl 56 esetben sebesség túllépés miatt kellett szankciót alkalmazni, továbbá kisebb súlyú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 154 fõt figyelmeztetettek. A legtöbb helyszíni bírságot a biztonsági öv, a bukósisak, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt alkalmazták.

 

A legmagasabb érték, melyet az ellenõrzés során a sebességellenõrzõ készülékekkel mértek, lakott területen belül 50 km/ó helyett 130 km/ó, lakott területen kívül 90 km/ó helyett 152 km/ó volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!