2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Várakozás alakulhat ki Ártándon az augusztus 20-i hétvégénForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-15 09:46:26
Az augusztus 20-i ünnepi rendezvényekre érkezõk és a nyári szabadságukról Nyugat-Európába visszautazó külföldiek magas száma miatt az Ártándi közúti határátkelõhelyen mindkét irányban rendkívül intenzív forgalomra számítunk ezen a héten, kiemelten a hétvégén.

A rendõrség már csütörtöktõl kezdve nagy forgalom kialakulására számít mind kilépõ, mind belépõ irányban. A hétvégén átlépésre jelentkezõ személy- és jármûforgalom várhatóan tovább erõsödik. Ezek alapján várakozásra hét közben 30-60 perccel, a hétvégén 30-120 perccel is lehet (kell) számolni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság a hazai és szomszédos ország társszerveivel együttmûködve felkészült a jelentõs forgalom kezelésére, így annyi útlevélkezelõt fog vezényelni szolgálatba, hogy az átkelõ mindkét irányban teljes kapacitással mûködtethetõ legyen.

Útnak indulás elõtt - az úti és gépjármû okmányok meglétének, érvényességének ellenõrzése mellett - célszerû tájékozódni az aktuális határforgalmi helyzetrõl. A rendõrség honlapján, a www.police.hu-n folyamatos tájékoztatást ad az aktuális várakozási idõkrõl és azokat esetenként a médiában is közzéteszi.

Balesetek megelõzése érdekében felhívjuk a közlekedõk figyelmét, hogy számolni lehet az ártándi átkelõhelyre vezetõ 42-es számú nemzetközi fõúton kilépésre várakozó kamionok, esetenként több kilométeres sorával. Ilyenkor a fõúton csak váltakozó irányban – rendõri irányítás mellett – lehet közlekedni.

Javasoljuk, hogy a gyorsabb átlépés érdekében indulás elõtt tájékozódjanak, vagy – a tehergépjármûvek (7,5 tonna ) kivételével – más átkelõt válasszanak. Hajdú-Bihar megyében  a nyírábrányi éjjel-nappal, míg a létavértesi határátkelõhely 06.00-22.00 tart nyitva.

Kelemen Éva r. fõhadnagy
sajtószóvivõ

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!