2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kun Lászlón játszik a TankcsapdaForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-22 09:30:00
Idén immár hatodik alkalommal rendezi meg Körösszegapáti önkormányzata a kétnapos IV. (Kun) László Fesztivált ezen a hétvégén – osztotta meg a program részleteit Tarsoly Attila polgármester.

Szombat reggel mazsorett tánccsoport produkciójával adják tudtára a település lakóinak, mi kezdõdik a kis nemzetiségi faluban. A sportpályán 11 órától fõzõversenyre nevezhetnek be civil egyesületek, intézmények, baráti családok. Aki viszont a „vonalaira” vigyázna inkább, részt vehet a „Mozdulj, Apáti!”- tornán 0-tól 100 éves korig. Déltõl kulturális csoportok lépnek fel a színpadon, így a helyieken kívül a biharugrai mazsorett, a Nárcisz Nemzetiségi Néptánccsoport, a Körösi Gyöngyszemek, a Harsány Táncegyüttes, Papp Hajnalka és Pántya Krisztián.

 

Az ünnepélyes megnyitóra koradélután kerül sor, Tarsoly Attila polgármesteri köszöntõjével. A fõzõverseny eredményhirdetése után is folytatódnak a programok, kutya ügyességi bemutatóval, íjászcsoport bemutatkozásával, váncsodiak táncával. Azután lép fel Balázs Pali, majd az ABBA Sisters. A napot szabadtéri diszkó zárja.

 

A vasárnapi programsorozat közös istentisztelettel kezdõdik a református templomban, ahol a testvértelepülés, Körösrév küldöttsége is rész vesz. Az istentisztelet után ünnepélyes állampolgársági eskütétel lesz, majd a parókia falán elhelyezett Csáky-emléktáblát, valamint a körösréviek által ajándékozott kopjafát koszorúzzák meg.

 

Ebéd után egymást követik a színpadi produkciók: hosszúpályi mazsorett, körösszegapáti nyugdíjasklub énekkara, a Fél 10, a Dopping, a Next Day, a Los Vegas zenekar koncertje.

A napot az este 9 órakor kezdõdõ Tankcsapda-koncert zárja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!