2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tavaly elmaradt, idén újra húztákForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2012-08-23 14:44:56
Egy év kihagyás után ismét volt Sárkány-nap Csökmõn. A népszerû falunap huszonegyedik alkalommal várta a falu és a környékbeli települések lakosságát augusztus 18-án. A tavaly anyagi okok miatt elmaradt rendezvényt idén a Csökmõ Nagyközségi Önkormányzatnak az Európai Unió és a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER pályázatán nyert 2.656.076.- Ft támogatásból sikerült feléleszteni.

            A nap a szokott módon indult. A népviseletbe öltözött legények végig húzták a falu utcáin a sárkányt, miközben a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar ébresztõt fújt. Délelõtt vásár várta az érdeklõdõket, délután pedig a szabadtéri színpad kínált változatos programokat. Garai Nagy Tamás gyermekmûsora után fellépett a komádi Körös-körül Néptáncegyüttes, a debreceni Rhythm & Soes Dance Club, a helyi fúvószenekar, a csökmõi Orchidea és Mini mazsorett csoport. Legnagyobb közönség létszámot Bódi Guszti és a Fekete Szemek vonzott, akiket Forgács Gábor, majd Csocsesz követett. Az esti retro diszkót a United együttes, majd a látványos tûzi játék színesítette.

            A Faluház által szervezett Sárkány-napi mûsorokhoz további programok is kapcsolódtak. A Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület a Tájházban fõzõversenyt rendezett, ahol hagyományos ételekkel versengtek a résztvevõk. Népzenei csoportok fellépése, élõ népzene és kézmûves foglalkozások vonzották be a látogatókat. De volt Újkenyér ünnepi kenyérsütés, látványos utcai felvonulás és kenyérszentelés.

            Másnap pedig a Csökmõi Sportegyesület szervezte meg a Csökmõrõl elszármazottak találkozóját és az Öregfiúk Labdarúgó mérkõzést. A községi sportpálya jó hangulattal, egymást régen látott ismerõsökkel telt meg.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!