2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megszûnhet több tévécsatornaForrás: origo
Utolsó módosítás: 2009-04-29 16:20:30
Az elmúlt évek pezsgése után pangás jöhet a magyarországi televíziós piacon, iparági szakértõk szerint a jövõben csökkenni fog a magyar nyelvû adók száma - írja szerdai számában a Világgazdaság.

2004 óta a magyar nyelvû adók száma - köszönhetõen a tematikus csatornák térnyerésének - 46-ról valamivel 80 fölé emelkedett, és ebben nincsenek benne a kis, városi tévék, kerületi csatornák. A Világgazdaság szerint következõ idõszakban viszont a kínálat nem bõvül majd, sõt jó eredménynek tekinthetõ, ha legfeljebb néhány adó tûnik el évente.

Ennek oka részben a gazdasági válság, részben pedig az, hogy Magyarország, mint médiahelyszín versenyképessége romlik. Szakemberek szerint különösen a kisebb, tõkével gyengén ellátott, egycsatornás tévétársaságok kerülhetnek nehéz helyzetbe. A lap szerint a mai szabályozási környezet sem segíti a piacot: a cégek átláthatatlannak tartják az elõírásokat, a kvótákat, és rendkívül magasnak a mûsorszolgáltatási díjat.

Míg korábban az [origo] jóformán negyedévente számolt be arról, hogy új csatorna indul, hosszú idõ után két olyan hír is megjelent a magyar sajtóban, mely jelzi, hogy akadnak társaságok, melyek gondban vannak. Pár napja arról írtunk, hogy anyagi gondokkal küzd, így felszámolhatjáka Budapest tévét,  ugyanakkor a jórészt igényes filmekkel elõrukkoló Zone Europa sem találta meg számítását a magyar médiapiacon, mert április 30. után megszûnika sugárzása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!