2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Bolíviai merénylet: felszállt a gép Magyarosi Árpád holttestévelForrás: HAON
Utolsó módosítás: 2009-04-30 11:04:15
A Bolíviában meggyilkolt Magyarosi Árpád koporsója estére már Budapesten lehet.

Helyi idõ szerint szerdán, délután fél 5-kor szállt fel az a repülõgép, amely hazaszállítja a Bolíviában meggyilkolt Magyarosi Árpád holttestét - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Józsa Mátyás, az ügyben eljáró Buenos Aires-i magyar nagykövet.

 

A koporsó várhatóan az esti órákban érkezik meg Budapestre. Józsa Mátyás tájékoztatása szerint a férfi maradványait szállító repülõgép ottani idõ szerint délután fél 5- kor indult el Santa Cruz-ból, a Viru Viru reptérrõl. Józsa Mátyás, az ügyben közbenjáró nagykövet ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy bár õ már visszatért eredeti hivatali helyére, Buenos Airesbe, folyamatosan tájékoztatták a fejleményekrõl. A megbízott bolíviai ügyvédtõl úgy tudja, hogy minden elõkészület rendben zajlott, és a holttest még a délelõtt folyamán Madridba ér, ahonnan továbbszállítják Budapestre. Azt, hogy pontosan melyik gépen lesz Magyarosi Árpád koporsója, egyelõre nem tudni, ugyanis Madridból délelõtt és délután is indítanak járatokat Ferihegyre.

 

A férfi maradványainak hazaszállítása nem volt zökkenõmentes: elõször a szükséges okmányok megszerzése okozott gondot, majd azt kellett megvárni, hogy összegyûljön a hazahozatalhoz szükséges 10 ezer dollár. Az iratokat - a férfi korábban lefoglalt személyi igazolványát illetve útlevelét - a La Paz-i ügyészi hivatalnak kellett kibocsátania, azonban ez több napig tartott. Vasárnapra már minden okmány a rendelkezésre állt, viszont ekkor még nem volt meg a szállításhoz szükséges összeg. A Magyar Vöröskereszt a világ minden tájáról várta az adományokat, az összegyûlt pénzt végül kedden juttatták el az ügyet intézõ bolíviai ügyvédi irodának. Az összeget kiutalták, a holttest pedig várhatóan az esti órákban megérkezik hazánkba.

Mint ismert, április 16-án egy Santa Cruz-i szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert. Lelõtték a magyar állampolgársággal is rendelkezõ Rózsa-Flores Eduardót, a romániai magyar Magyarosi Árpádot és egy ír fiatalembert, Michael Dwyert. Két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elõdöt. Az ottani hatóságok állítása szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!