2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Az EU-n kívülrõl érkezõ ajándékok utáni vámfizetésre figyelmeztet a NAVForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-02 13:27:56
Budapest, 2012. szeptember 2., vasárnap (MTI) – Az Európai Unión kívül élõ magánszemélyektõl érkezõ, 45 eurót meghaladó értékû küldemények után adót és vámot kell fizetni, az ajándékozás ténye pedig nem ad mentességet ez alól – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivõje.  

NAV vasárnap kiadott közleményében közölte: az utóbbi idõben rendkívüli mértékben megnövekedett az országba postai úton beérkezett áruk mennyisége. A közlemény idézi Suller György Attilát, aki elmondta, hogy a NAV Repülõtéri Igazgatósága az idén már több mint 12 ezer esetben végzett vám-, illetve adófizetéssel járó vámkezelést a postai forgalomban. Emlékeztetett, hogy az EU-n kívülrõl érkezõ árukat vámkezeltetni kell. Ha az áru megadott értékével kapcsolatban kétség merül fel, a vámhatóság további bizonyítékokat kérhet a reális áruérték megállapításához.

Az unión kívül élõ magánszemélyektõl magyaroknak küldött küldeményeket 45 euró értékig illeti meg vámmentesség, e fölött azonban már adót és vámot kell fizetni. Az áru értéke alatt azt az összeget kell érteni, amennyiért az megvásárolható – tájékoztatott a szóvivõ, aki hangsúlyozta, hogy önmagában az ajándékozás ténye nem jár vámmentességgel. Suller György Attilahozzátette, hogy a magánszemélyek által az interneten megrendelt és az Európai Unión kívülrõl érkezõ, 22 euró értéket meghaladó áruk is vám- és adókötelesek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!