2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jubileumi Gála HajdúdorogonForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-09-12 15:21:54
Ötéves jubileumát ünnepelte a Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület, melyen nagyon sok nyugdíjas klub és egyesület részt vett. A rendezvény színvonalát az is emelte, hogy országos, sõt világhírû együttesek is felléptek, többek között a Debreceni Népi Együttes, valamint a Nagyecsedi Árvalányhaj Hagyományõrzõ egyesület.

A rendezvényt Csige Tamás Hajdúdorog polgármestere nyitotta meg, aki elismerõ szavakkal illette a Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület tevékenységeit, munkáját. Ezt követõen mondott köszöntõt Kocsis Imréné a Nyugdíjas klubok és Idõsek „ÉLETET AZ ÉVEKNEK” Országos Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Elnöke,- köszöntõjében nagyra értékelte az egyesület munkáját, az eltelt öt év kiemelkedõ sikereit, eredményeit, majd átadta a Szövetség díszoklevelét Nagy Gizellának, a Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület elnök asszonyának.

A köszöntõ és egy kegyeleti gyertyagyújtás után következtek a fellépõk:- Rácz Miklósné vers, Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület: - Ajaki leánytánc, Balogh Miklós szóló ének, Nagyecsedi Árvalányhaj Hagyományõrzõ Egyesület: Ecsedi táncok. Hajdúnánási Nefelejcs Asszonykórus, Kabai Õszirózsa Hagyományõrzõ Egyesület: - Somogyi tánc, Revák-Jaczkó Fruzsina: szóló ének, Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület: - Szoboszlói csárdás, Kalapos Jánosné: - szóló ének, Debreceni Népi Együttes: - Feketelaki táncok. – Rövid szünet után folytatódott az ünnepi mûsor. – Takács Györgyné: - szóló ének, Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület: - Háromugrós tánc, Lelesz Miklós: - szóló ének, Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub: - Dunántúli néptáncjáték: - Hogy is van ez?-, Kiss Antalné: - szóló ének, Nagyecsedi Árvalányhaj Hagyományõrzõ Egyesület: - Szatmári táncok. – Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület férfikórusa, Debreceni Népi Együttes: - Nagyiváni táncok.

A fergeteges és sziporkázó mûsorszámok után a meghívott vendégek képviselõi köszöntötték a jubileumát ünneplõ egyesületet. A köszöntés után a helyi tánccsoport adta elõ a Mikepércsi csárdást nagy sikerrel, majd következett az össztánc.

A jubileumi gála kitûnõ hangulatban telt el, minden résztvevõ hatalmas tapsot kapott. A házigazdák a rendezvény végén megvendégelték a fellépõ csoportokat és hajnalig tartott a mulatság. A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult a Csûrdöngölõ Népzenei Együttes kiváló muzsikája, zenei kísérete.

Köszönet és dicséret illeti a rendezvény szervezõit a Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület tagjait a felejthetetlen estéért.

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!