2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem éri meg a kis cégeknek a dohányboltForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-13 09:14:28
Nem lehet belátható idõn belül kitermelni a Napi Gazdaság szerint a dohányboltok nyitásához szükséges koncessziós jog összegét, ezért valószínûleg csak a kereskedelmi láncok fogják elsõ körben megszerezni az engedélyt.

A koncessziógazdák profitmentes mûködéséhez igazított díjakkal kérdésessé válhat a családi vállalkozások és egyéni vállalkozók számára a cigarettaforgalmazás nyereségessége - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság. A lap szerint a boltonként évi mintegy félmillió forintra rúgó tételhez bér- és rezsiköltségek adódnak, illetve számolni kell a kezdeti, nyolcmillió forintra tehetõ befektetéssel is.

Az ötszázmilliárd forintos dohánytermék-forgalomból egy bolt mintegy négymilliós bruttó nyereséghez juthat, amelybõl nem lehet belátható idõn belül kitermelni a ráfordítást.

A lap szerint a cigarettapiac ingatag, így elsõ körben a kereskedelmi láncok vagy akár a gyártókhoz közvetetten kapcsolódó láncok tudnak az engedélyért ringbe szállni, de csak olyan területeken, ahol biztosan lesz forgalom. A kis falvakban marad a mozgó értékesítési forma, amelyre van lehetõsége közvetetten a gyártónak is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!