2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Nem csökken az özvegyi nyugdíjForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-13 09:18:27
Módosítják a nyugellátásról szóló törvényt. Egy korábbi rendelkezés a felére csökkentette volna az özvegyi nyugellátás mértékét, de a kormány visszaállítaná az eredeti állapotot.

Nem csökken az özvegyi nyugdíj, mert a kormány kezdeményezi a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását - írta csütörtöki számában értesülését a Magyar Nemzet. A lap szerint a módosításnak köszönhetõen minden rendszeres szociális járadékban részesülõ özvegy megkapja juttatását, vagyis nem csökken az özvegyi nyugdíj.

A Magyar Nemzet emlékeztetett: korábban a törvény átmeneti rendelkezése kimondta ugyan, hogy azoknak az özvegyeknek, akik rendszeres szociális járadékot kaptak tavaly december 31-ig, özvegyi nyugdíjuk az elhunyt házastárs nyugellátásának harminc százaléka lesz 2012. szeptember 1-jétõl, ám a kormány felülvizsgálta ezt a döntést.

A korábbi jogszabályok szerint minden érintett az elhunyt házastársa nyugdíjának hatvan százalékát kapta özvegyi nyugdíjként. A szociális járadékot januártól átminõsítették rehabilitációs vagy rokkantsági ellátássá, s a törvény átmeneti rendelkezése szerint az ezen ellátásban részesülõk özvegyi nyugdíját szeptember 1-jétõl 30 százalékban kellene megállapítani. Ezt a döntést változtatná meg a kormány, és állítaná vissza az eredeti állapotot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!