2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Fölényes Mezei-Vill gyõzelemForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-15 14:53:42
Sok gólt láthattak és emellett remekül szórakozhattak azok a hazai szurkolók, akik pénteken este kilátogattak a Morotva-Ligetbe, az MVFC - DEAC-Armada mérkõzésre.

A meccs elõtt Turzó József, a Mezei csapat edzõje optimistán nyilatkozott:
- Szeretnénk, ha a hétfõi gyõzelmünk egy sorozat kezdete lenne. Egy sérültünk van, Kiss Attilára továbbra sem számíthatok, valószínûleg õ hosszabb ideig maródi lesz, még várjuk az MRI vizsgálat idõpontját.
A meccs kezdõrúgását a hatvanadik életévét ünneplõ Mezei-Vill szurkoló, Szabó Zoltán (Szamóca) végezhette el.
A mérkõzés aztán úgy kezdõdött, ahogy szerettük volna, Szabó Péter már a 25. másodpercben megszerezte a vezetést számunkra (1-0). A vendégek szellõs védekezését egymás után mattolta a Turzó–gárda, így Lovas Norbert, Szécsi Barna és Gál István újabb találatai révén a csapat öt perc után már négygólos vezetésre állt (4-0). Bár ezután sem engedtek a hazaiak a szorításból, az újabb gólig mégis közel tíz percet kellett várni. Ekkor viszont a piros mezesek három perc alatt háromszor - Szécsi Barna, Siska Gergõ majd újra Szécsi - vették be az Armada kapuját. Szécsi Barna harmadik, ami egyben a csapat hetedik gólja volt, különösen szépre sikeredett. A pihenõre jelentõs Mezei elõnnyel tértek az alakulatok. (7-0)
A szünetben a szervezõk átadták a szabadtéri kispályás bajnokság elsõ három helyezettjének járó serlegeket és érmeket.
A hazaiak a pauza alatt cseréltek, a kapuban a fiatal játékos, Mezei Dávid folytatta. A második játékrész aztán közel úgy kezdõdött, mint az elsõ. Trencsényi János elsõ, az MVFC nyolcadik góljára 55 másodpercet kellett várni. (8-0) A mérkõzés ezt követõen kiegyenlítettebbé vált, a DEAC a 23. percben Szabó révén faragott a tetemes hátrányból. (8-1) A vendégek találatára az MVFC három, Nagy István, Szabó Péter és Gál István góljaival válaszolt. (11-1) A tízgólos vezetés tudatában kissé kiengedett a csapat, az Armada a 36-38. perc között háromszor is bevette a kapunkat. (11-4) Ezt követõen már nem változott az eredmény, a Mezei hét góllal gyõzött a megyei rangadón.
A mérkõzést a trénerek így látták:
Darányi Antal (DEAC-Armada):
Teljesen érthetetlen számomra a csapatom elsõ félidei játéka, sorozatban, immár harmadik alkalommal ajándékozzuk oda az ellenfelünknek ezt a játékrészt. Tisztában voltunk azzal, hogy a hazaiaktól mire kell számítanunk, fel is készültünk ellenük, de a pályán nem tudtuk megvalósítani, amit elõre megbeszéltünk. Az eredményre talán némi magyarázatul, mentségül szolgál, hogy a csapatomban tízbõl heten idén kezdtek el futsalozni. A második félidõre váltottunk a védekezésünkön és kiegyenlítettebbé tudtuk tenni a mérkõzést.
Turzó József (Mezei-Vill FC):
Örülök a nagyarányú gyõzelemnek. Most egyelõre élvezzük ki a sikert, aztán holnap visszanézzük a mérkõzést és kielemezzük a problémás helyzeteket. Mert annak ellenére, hogy nagyrészt jól futsaloztunk, mégis voltak bosszantó koncentrációs hibáink, elsõsorban az öt a négy ellenes játékunkkal nem vagyok elégedett.
Jövõ héten Gyõrbe látogattok. Mire számítasz a bajnok otthonában?
Nincsenek vérmes reményeink, mint ahogy a jelen bajnokságban senkinek nem lehetnek az ETO ellen. Nagyon jó csapat, ráadásul csoportelsõként jutottak tovább Bajnokok Ligájában, aminek köszönhetõen kellõen magabiztosak is. Az elõjelek tehát nem mellettünk szólnak, mi azonban mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a gyõriek dolgát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!